Aktive musikere

Sørfolds tre distriktsmusikere er flotte ambassadører for kommunen. De selges jevnlig til oppdrag ute, og 10. desember skal Sveinar Aase spille julekonsert med Herborg Kråkevik i Bodø.

Distriktsmusikergruppa i Sørfold, foto fotograf Holst
Jubilerer. Distriktsmusikerne i Sørfold feirer i år 10-årsjubileum som gruppe. Selve ordningen har eksistert siden 1979. F.v. Sveinar Aase (piano), John Kristian Karlsen (sang) og Ole Anders Seines (trompet). Foto: Fotograf Holst.
 
Kapellmester
Sveinar Aase er pianist, og blir hyppig brukt som kapellmester. Han har spilt med artister som Tove Karoline Knutsen, Göran Fristorp og Karoline Krüger.
 
Nå er det altså Herborg Kråkevik som står for tur, sammen med Korrækte Damer.
 
 
Operasjon opera
Mange vil huske innslaget på TV med John Kristian Karlsen på oppdrag for den kulturelle spaserstokken i Narvik nå i høst. Der sjarmerte han et voksent publikum.
 
Jubileumsturné
Under årets Kraftfestival var det premiere på jubileumskonserten med de tre distriktsmusikerne i hovedrollen. Den høstet mange lovord, og i høst har de vært på turné med denne konserten, sammen med sine gjester: Steinar Pedersen var Sveinar Aases gjest, Ole Anders Seines fikk med seg Salten Brass, mens John Kristian Karlsen valgte seg Andrej Stepanov, som han har samarbeidet mye med i alle år.
 
For barn
I år har John Kristian og Sveinar også vært på turné med Madam Krystall, sammen med Åse Krystad. Dette er noe så sjeldent som en operaforestilling for barn, som har vært på veien som skolekonsert. Forestillingen inneholder mye humor.
 
Kalle og Tralle
En annen oppsetning som har barn som målgruppe er Kalle og Tralle. De spilles av Ole Anders og John Kristian, og handler om to brødre som finner på mye rart. Den første forestillingen så dagens lys i 2008, og i år kom oppfølgeren Kalle og Tralle på søpla. Også denne forestillingen har vært på turné.
 
Dette er eksempler på hva distriktsmusikerne kan brukes til.
 
Grunnmur i kulturlivet
Distriktsmusikerne har en delt funksjon som utøvende og som lærere i kulturskolen. Og både som lærere, instruktører, dirigenter og utøvere betyr de mye for det lokale kulturlivet.  I juni deltok alle tre i den storslåtte åpningen av Sjunkhatten Nasjonalpark i Røsvik, og som vanlig var de høyt og lavt under Kraftfestivalen. Med andre ord bidrar de sterkt også på hjemmebane.
 
Prisjustering
I formannskapets forslag til budsjett for 2011 som i disse dager ligger på høring, foreslås en oppjustering av prisene for salg av distriktsmusikertjenester.
 
Kort fortalt er det slik at musikerne selges til minimum selvkost utenfor kommunen, mens foreninger og privatpersoner i Sørfold har subsidierte priser: 
 
  • Timepris for lag, foreninger og privatpersoner i Sørfold: Kr. 190.-
  • Timepris for momspålagte bedrifter, minimum kr. 3.500 pr. musiker pr. oppdrag, deretter kr. 350 pr. time (dvs. når oppdraget overstiger 10 timer)
  • Timepris for andre oppdragsgivere: kr. 350
  • I tillegg betaler oppdragsgiver reise og opphold, samt tariffbestemte tillegg for særskilte høytids – og helgedager ( pinse, påske, jul etc.)

 

Distriktsmusikerne kan brukes til spille- og sangoppdrag, akkompagnement og assistanse i prosjekter. Dette kan være alt fra korte innslag til større prosjekter og egne konserter.
 
Det er ingen søknadsfrister, men søknad bør foreligge senest 1 måned før ønsket opptreden.
 
Søknad om bruk av distriktsmusikerne sendes til kultur@sorfold.kommune.no
Sist oppdatert den 09. september 2015