Aktivt idrettslag

Damebad, trim for voksne, familieskirenn og vanngymnastikk. - IL Leirgutten har mange inkluderende lavterskeltilbud, og dette er viktige folkehelsetiltak, sier folkehelsekoordinator Steinar Strand.

Erling i lufta

LUFTIG SVEV. Her er Erling i lufta.

Klubbrenn
IL Leirgutten har for tiden ingen utøvere som deltar i konkurranser utenfor eget område, men de har likevel stor aktivitet.

Hver onsdag i mars pluss to søndager er det klubbrenn, og i tillegg kommer familieskirenn og skimerkerenn.

Lysløype og varmestue ved Kobbskar

IL Leirguttens klubbrenn og annen skiaktivitet foregår i dette området, ved lysløypa i Kobbskar. Og den tidligere bomstasjonen som sto ved Sommerset og ble lagt ned i 2000 har fått nytt liv som varmestue.

Bassenget
I bassenget ved Mørsvik oppvekstsenter er det åpent tre ganger i uka: Hver mandag kveld er det damebad, på torsdager står vanngymnastikk på programmet og på lørdager er det familiebad. Og alt dette skjer i IL Leirguttens regi.

Fysak
For de som ønsker å trimme i sal, tilbys variert trim for voksne hver torsdag i gymsalen ved Leirfjorden skole.

Treningsrom
På Leirfjorden skole er det også treningsrom med apparater for både styrke og utholdenhet, og nye brukere av dette rommet kan kontakte rektor Karin H. Heian for avtale om tilgang og treningstid. Hun kan treffes på tlf. 468 13 536 eller karin.hilde.heian@sorfold.kommune.no.

Volleyballturnering
En årlig tradisjon er volleyballturneringen på Leirfjorden skole, også denne med IL Leirgutten som arrangør. Årets turnering er lagt til fredag 23. og lørdag 24. mars.

Samarbeid
I området ved Mørsvik oppvekstsenter er det laget til både sykkelløype og akebakke, og til våren vil det bli satt opp et grillhus.

- Detter gode eksempler på enkle og aktivitetsfremmende anlegg i nærmiljøet. Et grillhus kan gjøre at flere kommer seg ut på tur, og akebakke og sykkelløype kan brukes av barn og unge både i skoletid og fritid.

Gjennom samarbeid mellom skole, næringsliv og idrettslag kan man få til mye, sier Steinar Strand.

Trykkfeil i kulturkalenderen
Søndag 1. april går det årlige familieskirennet fra Tennvatn til Grønnvatn av stabelen, med start fra kl. 11.00 til 12.00. Dessverre har det sneket seg inn en trykkfeil i kulturkalenderen for mars og april, som i disse dager kommer i postkassene. Der står det nemlig Grovatn i stedet for Grønnvatn.

Kultursjefen beklager dette, og tror hun må ha vært litt snøblind da hun laget kalenderen.

Skidag ved Tennvatn

Fra skidag ved Tennvatn

Faste tilbud i regi av IL Leirgutten:
Hver mandag kl. 20.00-21.00: Damebad i bassenget, Mørsvik
Hver torsdag kl. 18.00-19.00: Variert trim for voksne, Leirfjorden
Hver torsdag kl. 20.00-21.00: Vanngymnastikk i bassenget, Mørsvik
Hver lørdag kl. 14.00 - 16.00: Familiebad i bassenget, Mørsvik

Vil synliggjøre tilbudene
Nylig var det en temadag om folkehelse på Rådhuset. Da kom det synspunkter fra flere om at kulturtilbudet rundt om i kommunen er for lite synlig, særlig hvis man er nyinnflyttet og ikke er så godt kjent med hva lag og foreniger holder på med.

Kulturkontoret er enige i dette. Og de vil bidra til bedre markedsføring av tilbudene gjennom en aktivitetsoversikt. Denne skal vise hva som skjer av faste tilbud, med tid og sted, og det skal også framgå hva som krever medlemskap og påmelding, og hva man kan droppe innom.

Oversikten vil inneholde tilbud for både barn og voksne, med kontaktinformasjon.

Det tas sikte på at oversikten kun vil bli lagt ut på nettet, dvs. ikke laget i papirutgave. Dermed er det lett å oppdatere og korrigere når lagene skifter leder, nye tilbud starter og andre legges ned osv.

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015