Ansiktsløftning i Røsvik

Biblioteket i Røsvik har gjennomgått en betydelig ansiktsløftning. 7. april deltok hele skolen i en festmarkering i anledning oppgraderingen, som også markerer starten på en videre prosess.

Elever ved Røsvik skole, foto Sørfold kommune/ Jorunn Løding

SNORKLIPPING. Victoria Osbakk Jakobsen fikk æren av å klippe snora. Til venstre Elias Bjørknes og til høyre Ingrid Bjørknes.

Mye er kassert

Biblioteksjef Jorunn Løding forteller at det trengtes en skikkelig gjennomgang av bibliotekfilialen i Røsvik. – Hyllene var overfylt av gamle bøker, og det trengtes en grundig kassering.  Ved denne filialen er det dårlig utlån av bøker for voksne, men atskillig bedre når det gjelder barne – og ungdomsbøker. Da er det viktig at vi videreutvikler biblioteket i tråd med dette.  Dette er jo også et kombinasjonsbibliotek, dvs. både folkebibliotek og skolebibliotek, og det er viktig at skolen har et bibliotek som tilfredsstiller deres ønsker og behov.

Mer brukervennlig

-  Vi laget til en fest for å markere at vi har foretatt denne oppryddinga, og samtidig ønsker vi å markere at biblioteket skal utvikles videre med hensyn til innhold. Og da tenker vi både film og lydbøker i tillegg til vanlige bøker. Biblioteket framstår nå som mer brukervennlig, og vi har startet på en vei mot et mer moderne bibliotek.  Det trengs også oppussing og nytt inventar, men dette får vi ta etter hvert, sier Jorunn Løding.
 

   Hele skolen deltok

-  Vi serverte mozell, potetskruer og frukt. Vi hadde med ca. 120 nye bøker og en presang til alle som inneholdt spill til bruk i biblioteket. Ludo, Yatzy, Uno, Junior-geni, Fire på rad, Kometkameratene og vanlige spillkort.

Alle klassene kom, til sammen 45 elever med lærere. Det var veldig hyggelig å møte alle elevene. De fleste lånte av de nye bøkene, sier en fornøyd biblioteksjef.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015