Babysokken

Straumen og Omegn Husflidslag ønsker alle nyfødte i Sørfold velkommen til verden med en håndstrikket sokk. I fjor ble det overrakt 15 par, og hittil i år har 3 babyer fått de fine sokkene.

F.v. Bodil Vassdal og Trine Ellingsen med Mathias på fanget

GLAD FOR GAVEN. Til venstre Bodil Vassdal som er primus motor for babysokken. Mathias på snart 8 måneder og mamma Trine Ellingsen setter stor pris på tiltaket. Og Mathias synes esken er veldig fin.

Oldemors mønster
Bodil Vassdal forteller at hun strikket sokker til mange nyfødte i privat regi før hun ble medlem av Straumen og Omegn Husflidslag i fjor. –  Oldemor strikket slike sokker til oss, og dette er hennes oppskrift, sier Bodil, og legger til at hun nok har strikket mange hundre par i årenes løp.

Da helsesøster Sissel Laksosnes Olsen utfordret laget til å strikke til nye babyer, var det derfor naturlig at Bodil ble primus motor for tiltaket. – Men det er flere i husflidslaget som strikker, sier hun.

Sokkene strikkes i myk babyull. Og takket være elastikken i garnet kan de brukes en god stund. Som vi ser kan Mathias fortsatt ha dem på, selv om han har vokst mye.

Populært
Helsesøster Sissel L. Olsen sier at alle foreldrene synes dette er et veldig positivt og artig initiativ. Det er hun som overrekker gaven, enten på hjemmebesøk eller på første kontroll på helsestasjonen.

Sokkene ligger i fine esker, utformet av Oddbjørg Odden.

I esken ligger det også et dikt som ønsker den lille velkommen til verden.

Babysokker med esker

FIN INNPAKNING. Rosa til jentebabyer og blå til guttene. I 2011 gikk det med flest blå.

Disse nydelige og forseggjorte sokkene ligger klare og venter på å få varme små føtter.

F.v. Bodil Vassdal, Mathias Holien og Trine Ellingsen

Sist oppdatert den 09. september 2015