Bak flatbrød med Ida

Nordlandsmuseet og Sørfold Lokalhistorielag ønsker velkommen til husmannsplassen Kjelvik søndag 16. juni fra kl. 11.00. Da kan du bake flatbrød på gammelmåten sammen med Ida.

Ida Beate Otterlei i Kjelvika

VELKOMMEN. Ida Beate Otterlei er konservator ved Nordlandsmuseet Sørfold. Her står hun klar i Kjelvika til å ta i mot sommerens gjester

Markering av åpning  
Husmannsplassen Kjelvik åpner for sommeren lørdag 15. juni, i likhet med de fleste andre museene som er en del av Nordlandsmuseet. Men den dagen er det sentrumsdag og ANDreløp på Straumen, derfor legges markeringen av ny sommersesong til dagen etter.

Bak flatbrød i patihuset
–  Førstkommende søndag kan barn og voksne lage sine egne flatbrød på gammelmåten i patihuset, sier Ida, som håper på mange besøkende både denne dagen og resten av sommeren.

Husmannsplassen Kjelvik er åpen alle dager kl. 11.00 – 17.00 fra 15. juni til 18. august.

Omvisning og aktivitet
–  Her kan våre dyktige guider vise deg rundt i husene og fortelle den spennende historien. Hver dag holder de på med forskjellige tradisjonsaktiviteter knyttet til den gamle driften av  gården, sier Ida Beate Otterlei.

Og legger til at det blir salg av hjemmelagede lefser, kokekaffe og saft hver dag.

Husmannsplassen Kjelvik ligger ved E6, 50 km nord for Fauske og 4 km sør for Kobbelv Vertshus. Gangsti fra parkeringsplassen og opp til selve gården.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015