Julebakeverksted på Bakeriet

Både biblioteksjefen og museumskonservatoren i Sørfold er fra Vestlandet. 29. november tar de med seg sine juletradisjoner til Bakeriet, og inviterer alle andre til å komme dit med kjente og ukjente oppskrifter fra Sørfold.

bakeverksted.jpg

BAKEDAG. Her på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen inviterer f.v. Yngvild Wiese og Ida Beate Otterlei til julebakeverksted 29. november. De er allerede klare med kjevle og forkle.

Koselig førjulsstund
Alle kan bake sine egne kaker eller bare komme innom for en kopp kaffe og en prat, sier Ida og Yngvild.

De tar med seg kake - og lefsedeig. -  Men ta gjerne med ditt eget, oppfordrer de.

Fra Vestlandet
Ida er fra Ålesund-traktene, og Yngvild er fra Sotra, som er ei øy utenfor Bergen. Til daglig er Yngvild å finne på biblioteket, mens Ida er konservator ved Sørfolds avdeling av Nordlandmuseet, som er nærmeste nabo til Bakeriet.

Nå slår de seg sammen, til glede for alle som vil bli med på julebakeverkstedet.

Juleverksted for barna
- Vi tar med våre juletradisjoner fra Vestlandet, og oppfordrer alle til å finne fram kjente og ukjente tradisjoner og julekakeoppskrifter fra Sørfold.

Og invitasjonen gjelder både barn og voksne. Det blir nemlig juleverksted for barna, sier de.

Velkommen til julebakeverksted på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen torsdag 29. november kl. 13.00-19.00.

Midt i blinken
Kultursjef Bente Braaten synes dette er et flott initiativ.

- Og helt i tråd med intensjonene for aktivitetshuset. Da man bestemte seg for å beholde navnet Bakeriet, var det blant annet for å ha med seg den varme, gode stemningen som følger med et bakeri.

Så hva kan da passe bedre enn et bakeverksted der alle som vil kan delta.

Det koster ingen ting å komme inn, både barn og voksne er velkommen. Og om man bare vil stikke innom for en kaffekopp, er det også helt greit. Med andre ord et flott og inkluderende tiltak, sier kultursjefen, som håper mange følger oppfordringen.

Sist oppdatert den 09. september 2015