Barnehagebarna lærte om havbruk

Hele avdeling Flo ved Løkta Barnehage i Røsvik har besøkt Marine Harvests anlegg i Storvika ved Haukenes. Det ble en fin og lærerik dag.

Alle ombord i flåten

PÅ FLÅTE. Her er hele gjengen om bord på flåten til Marine Harvest i Storvika.

En hel arbeidsdag
–  Tusen takk til Vidar Mareliussen ved Marine Harvest som tok seg tid til å vise oss rundt og ha oss med en hel arbeidsdag, sier Malin Eriksson i Løkta Barnehage, Røsvik.

Hun forteller om en kjempefin dag som startet med at barn og voksne gikk i samlet flokk fra barnehagen til kaia, der båten ventet.

Barn og voksne klare til avmarsj fra barnehagen

KLARE TIL AVMARSJ. 8 barn og 3 voksne fra Løkta Barnehage klare til å forlate barnehagen for å besøke oppdrettsbedriften.

Stille på havet
–  Da vi kom til brygga i Røsvik, ble vi møtt av Vidar, Kato og Geir- Kato fra Marine Harvest. De skulle være sammen med oss ut til flåten. For å komme oss dit, måtte vi kjøre med båt i ca. 45 minutter. Alle virket veldig spente da vi dro avgårde.

På turen ut til Storvika gikk vi forbi både Strøksnes og Bjørnsvika. Det var herlig temperatur ute, og stille på havet. Barna fikk prøve å sitte i stolen og styre båten, vi fikk også lov til å prøve kikkerten, forteller Malin.

Så ørn på land
Da vi kom frem til Storvika, kom vi til en blå flåte med masse merder rundt. Barna ble forklart hva dette var.

Marine Harvests anlegg i Storvika

ANLEGGET. Dette er Marine Harvests anlegg i Storvika.

I tillegg til dette var vi så heldige å se en ørn som satt i et tre på land. Da vi gikk med båten litt nærmere, lettet den og fløy av gårde.

Kunne se fiskene på TV-skjerm
–  På flåten ble vi vist rundt av Vidar. Han viste oss hvor foret til fiskene var, og hvordan foret kom seg ut i merdene. Vi så at det var masse rør som gikk ut i vannet. Inne på flåten var det TV- skjermer, der vi kunne se på fiskene mens de fikk mat.

Vidar Mareliussen var dagens guide

VISTE RUNDT. Vidar Mareliussen var dagens guide.

Det var også senger, sofa, dusj og TV der, nesten som en liten leilighet. Etter omvisningen var det tid for lunsj. Vi hadde smurt brødskiver som vi hadde med oss. Til dessert hadde de som jobber der kjøpt kjeks til oss. Dette var populært.

Barna hadde en lærerik dag

INTERESSERT. Barna fulgte ivrig med på omvisningen.

Da lunsjen var inntatt, lekte barna litt inne på flåten. Noen fant ei stor tavle som de kunne skrive på. Det var moro, sier Malin.

Etter en stund var det klart for å dra ut og se litt på anlegget.

Litt skummelt
–  Vi fikk på oss klær og redningsvester og dro ut med båten igjen, som førøvrig heter Suliskongen. Vi prøvde å se om det var noen fisker som svømte og hoppet opp av vannet, og det var det.  På slutten av dagen, før vi skulle dra tilbake igjen, fikk vi prøve å gå rundt merdene. Da måtte man være forsiktig. Vi fant ut at dette var litt skummelt, men også spennende.

Styrer Liss-Mona Abrahamsen med 4 av barna

BARN OG STYRER. Styrer Liss-Mona Abrahamsen var også med på turen.

Etter dette gikk vi en liten tur innom Bjørnsvika og deretter tilbake til Røsvik.

Tusen takk til Marine Harvest for at vi fikk komme på besøk, avslutter Malin Eriksson.

Sist oppdatert den 09. september 2015