Månedens bilde

Med sitt panoramabilde av Straumen med blå fjell, blå himmel og blå fjord har Knut Mørkhagen fanget blåtimen på en stemningsfull måte. Dette er månedens vinnerbilde i Sørfold Fotoklubb.

Endelig blåtime, foto Knut Mørkhagen

ENDELIG BLÅTIME. Dette er to bilder satt sammen til ett, der gatelysene, stjernelyset på Elkem og det blå lyset over fjellene skaper en særegen stemning. Tittelen på bildet er Endelig blåtime.

Mørk november
-  Sola hadde gått ned bak meg og klokka var 15.15 den 30. november. Jeg sto ved brua over E6 i håp om å ta noen fine bilder i den blå timen, forteller Knut Mørkhagen.

Panorama er en funksjon i de fleste billedredigeringsprogrammer, og i nye kamera er den ofte innebygget. Men Mørkhagen brukte billedredigeringsprogram da han satte sammen to bilder til ett. Og han forklarer at de to bildene må overlappe.

- Og når man skal sette sammen to bilder, må man bruke manuell eksponering, sier han.

Ikke autofokus
Han brukte stativ, og stilte inn avstanden fra der han sto og til et gatelys.

- Autofokus virker dårlig i dårlig lys. Jeg brukte heller ikke blitz. Gatelysene ga en spesiell lyssetting, og spesielt godt likte jeg stjerna ved Elkem, sier Knut Mørkhagen.

For de som er interessert i flere tekniske detaljer, kan vi nevne at det ble brukt blenderåpning F/14, stor dybdeskarphet og 10 sekunders eksponeringstid.

Helheten i bildet framheves
Sørfold Fotklubb kårer et vinnerbilde hver måned blant sine medlemmer. Dette foretas på medlemsmøte, og det følger alltid en begrunnelse med. På den måten er det ikke bare vinneren som har nytte av tilbakemeldingene.

Tema for dene måneden var Blåtimen, og i  valget av Endelig blåtime som månedens bilde ble det gitt følgende  begrunnelse:

Bildet har fin dybde. Blå fjell, blå himmel og blå fjord danner en virkningsfull helhet sammen med det spesielle blå mørketidslyset. Og lyssettingen fra gatelysene og veien passer godt inn.

Vi gratulerer Knut Mørkhagen som har tatt månedens vinnerbilde.

Tema for neste måneds bilde er snø.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015