Blir med i Hamsuns Rike

Formannskapet har bevilget 15.000 kroner til offentlig toalett og turistinformasjon ved Øyra Camping i Nordfjorden. Betingelsen er at bedriften melder seg inn i Reiseliv i Hamsuns Rike.

Øyra Camping, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten
Kiosk og informasjon. Ved Øyra camping er det kiosk, toalett og dusjmuligheter. Campingsplassen er det første man kommer til etter avkjøringen fra E6. Det er derfor naturlig at de som skal til Rago stopper her.

Turistinformasjon
Øyra Camping i Nordfjorden ligger ved innfallsporten til Rago nasjonalpark. Med denne beliggenheten får de jevnlig besøk av veifarende som har tenkt seg dit, og som kommer innom for å spørre om alt fra fergeruter til turkart. I tillegg er det mange som benytter seg av toalettet i servicebygget.

Med andre ord yter Øyra Camping service som ligger utenfor den daglige driften av campingplassen, og de har utgifter til vedlikehold og rengjøring av toaletter. Plassen har også en attraktiv badestrand, og også denne er gratis å benytte.

For å få støtte til de ekstra utgiftene som dette medfører, har Øyra Camping søkt om 20.000 kroner fra næringsfondet.

Kjøp av tjenester
Fra før av kjøper Sørfold kommune turistinformasjonstjenester fra Nordlandsmuseet (Straumen) og fra Kobbelv Vertshus. Sistnevnte får også støtte til å ha offentlig toalett. Dette får også Bygdekroa på Straumen og Carina Nærmat i Mørsvikbotn.

Formannskapet ser også behovet for å ha et tilbud til turister i Nordfjorden, og har vedtatt å bevilge 15.000 kroner til kjøp av tjenester til turistinformasjon og offentlig toalett ved Øyra Camping for inneværende sesong. Det er satt som vilkår for vedtaket at tilbudet om offentlig toalett skiltes, og at campingsplassen blir medlem av i Reiseliv i Hamsuns Rike, som Sørfold kommune er tilknyttet.

Dette kan daglig leder Bjørg Gangstøe ved Øyra Camping bekrefte at de vil gjøre. – Samarbeid er viktig, sier hun.

Bjørg Gangstøe er daglig leder ved Øyra Camping, foto Sørfold kommune/ Bente BraatenRent og trivelig. Her kan man bruke toalettene gratis, og en dusj koster bare 10 kroner. I praksis har Øyra fungert som offentlig toalett i mange år, og nå har de fått kommunal støtte til utgiftene. Det er daglig leder Bjørg Gangstøe glad for.

Da formannskapet behandlet denne saken, ba de også om en gjennomgang av kommunens totale behov for offentlig toalett og turistinformasjon.