Fokus på brannvern

Leirfjorden skole og Løkta barnehage, Røsvik skal ha brannøvelse i forbindelse med Brannvernuka 2011, og vi håper flere arbeidsplasser og bedrifter melder seg på. Det blir også åpen brannstasjon på Straumen lørdag 24. september.

Fra Åpen brannstasjon på Straumen i 2010

BRANNSLOKKING. Fra Åpen brannstasjon på Straumen i fjor.

Meld dere på til brannøvelse

Brannvernuka er lagt til uke 38, som vil si 19.- 25. september. Da blir det åpne arrangemnter landet rundt. Og som en del av fokus på forebyggende brannvern oppfordres både arbeidsplasser og privatpersoner til å holde brannøvelse.

Trond Nilsen er branninspektør i Salten Brann, forebyggende avdeling. Han håper på stor deltakelse i denne kampanjen. Fra Sørfold har Løkta barnehage, Røsvik og Leirfjorden skole meldt seg på, og nå håper han mange andre følger etter.  - Vi ønsker at både arbeidsplasser og familier holder brannøvelse, sier han.

I fjor deltok nesten 3000 virksomheter og 500 privathusholdninger på landsbasis.

Les mer om Brannvernuka, bli med på Nasjonal Brannøvelse og meld på din bedrift: (Du kan også se hvem som har meldt seg på til nå).

Salten Brann (link)

Vær foreberedt
Odd Kåre Bernhardsen er ansatt ved enhet teknisk/næring, og han er stasjonsanvarlig i Sørfold.  - Hvordan foreberede seg på en hendelse i hjemmet? Dette har vi fokus på, sier han. Han slutter seg også til Trond Nilsens oppfordring om å gjennomføre øvelser. - Vi håper selvsagt at det ikke skal oppstå brann, men hvis det skjer, er det viktig å være forberedt og vite hva man gjør.

Åpen brannstasjon
Bernhardsen ønsker også alle velkommen til Åpen brannstasjon på Straumen (ved teknisk verksted) lørdag 24. september i forbindelse med Brannvernuka. Mellom kl. 11.00 og 16.00 er store og små velkommen til en tur i brannbilen, og det blir konkurranser med premier til barna. Det blir også anledning til å prøve brannslokking, sier han.

De som har spørsmål om Brannvernuka og Åpen brannstasjon kan kontakte Margrete Myran, enten på telefon 75 68 50 00 (Sørfold kommune) eller på e-post til margrete.myran@sorfold.kommune.no. Hun er hovedansvarlig for arrangementet 24. september.

Sist oppdatert den 09. september 2015