Nesten i mål

- Vi tar sikte på å være ferdig med all bredbåndsutbygging i Sørfold til 26. februar, sier Kjetil Robertsen i Telenor Norge. Pr. 22. februar er alt ferdig og levert med unntak av Megården.

 Graving på Straumen, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten
Graving må til. De siste ukene og månedene har det pågått en del graving rundt om i kommunen i forbindelse med legging av fiberkabel. Her graves det på Straumen.
 
Fiberbrudd
- Vi ble litt forsinket på grunn av fiberbruddet på Straumen i forrige uke, men regner med at alt skal være klart til førstkommende fredag (26. februar), sier Robertsen.
 
- Med denne utbyggingen får alle telesentraler fiber i sentralen.  Dette gir en hastighet lik de tilbud man får i byer og tettsteder, der hastigheten vil avhenge av hvor nær man er sentralen. Mange tror de får et tilbud om fiberkabel i huset, men dette stemmer ikke. Det de får tilbud om er ADSL 2+ fra Telenor (som er utbygger), sier Jan Børre Solvik,  som er IT-ansvarlig i Sørfold kommune.
 
Brukere kan bestille ADSL ved å ringe 05000.
 
Foran skjema
Slik så framdriftsplanen for utbygging av fiberkabel til telefonsentralene ut, og Telenor ligger dermed an til å komme i mål foran skjema:
 
  • Kvarv sentral ferdigstilles 23. november  2009 ( utført.)
  • Mørsvik sentral ferdigstilles 1. desember 2009 (utført.)
  • Bonå sentral ferdigstilles 8. desember. (utført)
  • Elvkroken sentral ferdigstilles 16. februar (utført).
  • Røsvik sentral ferdigstilles 2. mars (utført)
  • Megården og Styrkesnes sentraler ferdigstilles innen 15. mars. (Styrkesnes utført, Megården forventet ferdig ca. 25. februar ).
 
Endelig kontraktsdato
- I følge kontrakten med Telenor skal de ha bygd ut samtlige sentraler innen 31. mars 2010. Dette ser det ut til at de klarer med god margin, opplyser Jan Børre Solvik.
 
 
Sist oppdatert den 09. september 2015