Går over til digitalt utstyr

Norske kinoer skal digitaliseres i løpet av 2010 og 2011. Dette gjelder også for Bygdekinoen, som lover bedre kvalitet på lyd og bilde etter oppgraderingen.

Foto Film & KinoI Sørfold er det ikke kommunal kino, kun bygdekino. Den holder til på Mørsvik oppvekstsenter, med foreldreforeningen i Mørsvik som lokal arrangør.  
 
Anbudskonkurranse
Film & Kino har gjennomført anbudskonkurranse om levering av digitalt kinoutstyr for alle landets kinoer. Det er nå inngått kontrakt med to leverandører av kinoteknisk utstyr. Unique Cinema Systems er valgt som leverandør til blant andre Bygdekinoen.
 
Nytt utstyr finansieres gjennom tilskudd fra Film & Kinos fondsmidler, bidrag fra distributørleddet og den enkelte kino. 
 
Bedre kvalitet og nyere filmer
Med digitalt utstyr kan Bygdekinoen gi bedre kvalitet på lyd og bilde. De får også bedre tilgang på aktuelle filmer fra premieredato. Det vil også bli investert i tilleggsutstyr, slik at man kan vise filmer i 3D. Nytt utstyr vil komme på plass i løpet av 2010 og 2011.
 
Gebyr pr. oppmøte
Avtalen mellom kommunen og Bygdekinoen innebærer et gebyr pr. kinokveld. Dette er for tiden på kr. 550, men vil bli økt til kr. 1.000 fra 1. august 2010 når spillestedet får digitale visninger. Dette som et ledd i finansieringen av digitaliseringen. Billettprisene vil også bli økt, og standard billettpris settes til kr. 60 på første og kr. 80 på andre forestilling.
 
Forventninger
- Vi ser med store forventninger fram til å ta i bruk nytt utstyr, og mener det vil gi alle våre brukere et bedre tilbud. Vi håper også at dette kan gi oss og våre samarbeidspartnere inspirasjon til å gjøre enda mer ut av kinoforestillingene framover. Dette skriver Arnfinn Inderhaug i et brev til spillestedene. Han er seksjonsleder for Bygdekinoen.
Sist oppdatert den 09. september 2015