Danseforestilling i kulturskolen

Søndag 20. desember skal ivrige kursdeltakere vise resultatet av to ukers intensivkurs i dans. Instruktør er Bente Alice Westgård, som er hentet hjem for anledningen.

Deltakere på dansekurs i kulturskolen, foto Sørfold kommune/Ralph Creedy
Dette er noen av deltakerne på dansekurset.

Denne høsten har det ikke vært tilbud om dans i kulturskolen. Dette skyldes ikke manglende interesse eller mangel på elever, men det har vært vanskelig å få tak i kvalifisert danselærer.

Hjem til jul.
Takket være Sørfolds egen profesjonelle danser Bente Alice Westgård har det lykkes å kunne tilby et intensivkurs, der ca. 15 barn og unge fordelt på to grupper har hatt dansetrening hver dag den siste tiden. - Denne forestillingen har deltakerne laget selv, understreker Bente Alice.

Slik bekriver hun dette prosjektet:

Sitte, ligge, stå og så videre.
Dette er en forestilling med tre gutter og tretten jenter som danser sine egne danser. Noen ganger danser de sammen, andre ganger gjør de ikke det. De er oppå, under og ved siden av hverandre og scenografien. I tillegg har det noen ganger noe med julen å gjøre.
 
I løpet av to uker skal jeg, sammen med barna, skape en helhetlig danskunstforestilling. I dette arbeidet er det viktig for meg å gå i dialog med barnas ønsker og kreativitet. Jeg har valgt julen som et bakteppe for forestillingen, men det er i stor grad opp til barna hva forestillingen fylles med.
 
På hver øving tilbyr jeg dem ulike oppgaver som barna løser gjennom bevegelse. Dette blir da starten på en dans som de selv lager. Jeg er opptatt av at barna skal få øve seg på å vise frem det de lager og derfor har vi på hver øving visning for hverandre.
 
Siste del av prosessen blir å sette sammen alle deres danser til å bli en helhetlig forestilling med scenografi, lys, kostymer og musikk. Her er det i stor grad jeg som tar avgjørelsene, men jeg lar meg også påvirke av barnas forslag og ønsker.
 
Velkommen til danseforestilling av og med elever i kulturskolen:
søndag 20. desember kl. 18.00 i Rådhussalen. Inngang: voksne kr. 100.-, barn gratis. 
Sist oppdatert den 09. september 2015