Datatreff starter i januar

Med oppstart 24. januar kan seniorrådet ønske velkommen til datatreff for voksne annenhver fredag på Rådhuset. Der blir det opplæring i bruk av internett.

F.v. Jan Arne Johansen og Hans Petter Hellarvik

Seniorrådet har vært så heldig å få Hans Petter Hellarvik (t.h.) med på laget. Han har erfaring fra tilsvarende tilbud på Fauske i regi av frivilligsentralen. Til venstre seniorrådets leder Jan Arne Johansen. Datatreffet legges til dette møterommet på Rådhuset.

Nettbank, bussruter og pasientreiser

Enten du skal bestille flybillett, fylle ut selvangivelsen, betale regninger eller finne et nummer i telefonkatalogen foregår dette i stadig større grad på internett.

–  Vi er på fulll fart inn i et digitalt samfunn. Men det er mange som trenger opplæring og veiledning for å kunne henge med i denne utviklingen, sier Jan Arne Johansen.

Seniorrådet har tatt tak i denne problemstillingen tidligere, og det har også vært datakurs for voksne flere steder i kommunen de siste årene.

Det nye tilbudet får en litt annen form enn et vanlig kurs.

Veiledning av den enkelte

–  Det blir mest fokus på individuell veiledning, sier Hans Petter Hellarvik. Og siden tilbudet vil fortsette annenhver fredag, har man mulighet til å holde de nye kunnskapene ved like, og få hjelp til det man trenger hjelp til.

Datatreffet legges til det store møterommet ved siden av kantinen på Rådhuset, og fra og med fredag 24. januar er det åpent mellom kl. 10.00 og 15.00.

–  Da kan folk komme innom når det passer, og være der i korte eller lengre tid, dette velger de helt og fullt selv, sier Johansen og Hellarvik, som presiserer at voksne i alle aldre er hjertelig velkommen.

Flere veiledere

Jan Arne Johansen forteller også at han har rekruttert flere veiledere i tillegg til Hellarvik, slik at de blir flere som kan skifte på å være til stede.

–  Jeg møter bare positiv respons omkring dette, sier han.

Kunngjøres i neste kulturkalender

De to er enige om at for å kunne nå ut til målgruppen, venter man med oppstart til neste kulturkalender kommer ut. Å bruke bare internett til å markedsføre et tilbud som retter seg mot de som i dag ikke bruker internett, er ikke godt nok.

–  Men vi håper at de som leser dette nå, og som kjenner noen som de tror kan være interessert, hjelper oss å informere om det nye tilbudet, sier de.

Også facebook

De lover også å gi opplæring i facebook. Både hvordan man oppretter brukerprofil, og hvordan man ellers bruker facebook til å kommunisere med andre.

Les mer om lignende tiltak over hele landet:

Seniornett.

Sist oppdatert den 09. september 2015