Drømmestipend

Er du under 20 år og utøver innen musikk, dans, visuell kunst eller annet? Da kan du søke om å bli nominert til årets Drømmestipend, som har frist 19. februar.

Elias Bjørknes

Elias Bjørknes fra Røsvik ble nominert til Drømmestipend i fjor.

Jakten på kandidater er i gang

100 nye kulturutøvere skal i juni få til sammen én million kroner i form av Drømmestipendet 2015. Nå er jakten på gode Drømmestipendkandidater i Sørfold i gang!

Det er kulturskoleleder Ragnhild Hansen som er ansvarlig for å nominere en eller flere kandidater fra Sørfold til Drømmestipendet.

Alle som ønsker å bli vurdert som drømmestipendkandidater oppfordres til å ta kontakt med henne så fort som mulig for å få mer informasjon om frister osv.:

Tlf. 416 17 970 eller e-post rhh@sorfold.kommune.no

Aldri vært gjevere

Aldri har det vært gjevere å motta et Drømmestipend. Drømmestipendutdelere Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd forventer at det i år vil bli over et halvt tusen nominasjoner. Og det vil bli gjort mer stas på de nominerte enn noen gang før.

– Hundre utøvere får årlig tildelt velfortjente Drømmestipend. Men også blant de andre nominerte er det enormt mange dyktige og glødende kulturutøvere med fine drømmer for sitt kulturuttrykk.

Også disse fortjener anerkjennelse og synliggjøring for sin utøvelse. Det gjør vi gjennom økt fokus på regionale forestillinger av typen «… og de nominerte er …», der de nominerte får vise fram hva de kan i forkant av utdelingen, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen.

Tolvte gang

Dette er tolvte gang Drømmestipendet blir utdelt i regi av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Etter omleggingen i 2011, som innebar at hver kommune kan nominere inntil seks kandidater i seks ulike kategorier, økte naturlig nok antallet nominasjoner.

Men fortsatt håper stipendutdelerne at enda flere kommuner skal nominere kandidater, og gjerne årlig.

Stipendmottakerne er barn og ungdom inntil 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjonen og stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Alle norske kommuner kan levere nominasjoner i kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Frist for å melde inn din drøm er 19.februar, og den sendes til: rhh@sorfold.kommune.no

Les mer om Drømmestipendet:

Hvordan søke

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015