Får turnuslege likevel

Legekontoret får ny turnuslege fra 15. februar, og i januar kommer en svensk lege inn som vikar for Jonatan Hausel for en periode.

Helsesjef og kommunelege Jarand Gjestland

Helsesjef og kommunelege I Jarand Gjestland ønsker både den nye turnuskandidaten og den svenske vikarlegen velkommen til Sørfold.

Foto: Cathrine Johansen, journaliststudent fra Sørfold som har skrevet oppgave om legedekningen. Se link nederst i artikkelen.

Stabil legedekning
Legekontoret i Sørfold har i mange år hatt stabil legedekning, og har også hatt turnuslege de siste seks årene.

En stund så det ut til at man i 2013 måtte klare seg uten denne tilleggsressursen, men nylig kom meldingen om at det ordner seg likevel.

Valgte Sørfold
-  Vi ble ikke tildelt turnuskandidat i den ordinære tildelingen for 2013, men nå har det vært ny runde der tre kandidater kunne velge mellom 20 steder i Nordland. Heidi Fagerli valgte Sørfold og starter 15. februar.

 Dette er vi svært fornøyd med, sier helsesjef og kommunelege Jarand Gjestland. Siden de andre legene ved kontoret er menn, er det også et pluss at det kommer en kvinnelig lege.

Vikarlege i januar
Han har imidlertid registrert rykter om at Jonatan Hausel skal slutte, og kan heldigvis dementere dette. 

-   Det korrekte er at Hausel blir borte en stund på grunn av sykdom i familien, men han kommer tilbake. Til nå har vi funnet løsninger internt for å ta oss av hans pasienter, men over nyttår ser vi oss nødt til å skaffe hjelp utenfra.

Det er inngått avtale med en svensk lege, foreløpig for en periode i januar.

Får gode skussmål
Han heter Fredrik Buch og er godt kjent med norske forhold. Blant annet har han arbeidet på Fauske, og får svært gode skussmål.

Håper på velvilje
-  For å ivareta legedekningen er dette en god løsning, men det er selvfølgelig ikke ønsket for de som foretrekker å forholde seg til sin egen fastlege. Men vi håper på velvilje og forståelse for situasjonen.

Også i legetjenesten kan det skje uforutsette ting, som gjør at man må omprioritere og finne løsninger som kanskje ikke er maksimale for alle, sier Gjestland.

Ønsker god jul
Både han og resten av staben ved legekontoret vil benytte anledningen til å ønske pasienter og samarbeidspartnere en god og fredfylt jul.

I romjula, dvs. torsdag 27. og fredag 28. desember har kontoret åpent fra kl. 10.00 til 14.00. Julaften og nyttårsaften er det stengt.

For øyeblikkelig hjelp, ring 75 68 51 43.

Legevakten ligger på Helsetunet på Fauske, 1. etasje inngang fra sjøsiden.

Journalistudent har skrevet oppgave
I november hadde legekontoret besøk av Cathrine Johansen fra Straumen, som studerer journalistikk ved Universitetet i Nordland. Som prosjektoppgave i forbindelse med studiet har Cathrine skrevet en artikkel om legedekningen i Sørfold. Denne kan du lese her.

Vi gjør oppmerksom på at den ble laget før det ble klart at kommunen likevel får turnuslege.

Cathrine Johansens artikkel

 

Sist oppdatert den 09. september 2015