Muligheter i egen kommune

Sørfold kommune deltok med egen stand på fagmessa for ungdom 17. november. - Det er viktig å fortelle de unge at det finnes jobbmuligheter i Sørfold, sier næringssjef Gerd Bente Jakobsen.

Sørfold kommunes stand på fagmessa 17. november, foto Sørfold kommune/ Gerd Bente Jakobsen
På stand. Marita Einarsen (sittende til venstre i bildet) er sykepleier i Sørfold kommune og arbeider ved Elvheim Bokollektiv/ Hjemmetjeneste nord. Hun stilte på stand for Sørfold kommune under fagmessa på Fauske 17. november. Ved siden av står en rollup som ønsker velkommen til Sørfold.
 
Lang tradisjon
Gjennom samarbeid i Saltenregionen er det avholdt 11 utdanningsmesser i tidsrommet 1999 til 2010. Fauske Næringsforum er ansvarlig for å planlegge og gjennomføre tiltaket, i samarbeid med de videregående skolene, ungdomsskolene, næringslivet og Indre Salten Opplæringskontor.
 
Messa ble i år avholdt over to dager, med én dag lagt til Fauske videregående skole og en dag ved Saltdal videregående skole. Målgruppe for messa er elever i 10. klasse i ungdomsskolene og elever ved videregående skoler.
 
Egen stand
-          Sørfold kommune støtter messa med 20.000 kroner, som blant annet brukes til transport av elever. I tillegg stilte kommunen i år med egen stand, der vi fokuserte på jobbmuligheter innenfor skole/oppvekst, pleie og omsorg samt tekniske yrker som ingeniør og fagarbeider. De som sto på standen vår gjorde en kjempefin jobb, sier næringssjef Gerd Bente Jakobsen. 
 
      I år var Marine Harvest den eneste bedriften fra Sørfold som deltok, men næringssjefen håper det blir flere neste år.
 
Godkjent som lærlingebedrift
Sørfold kommune er godkjent som lærlingebedrift på mange fagområder, og har for tiden lærlinger innenfor barne- og ungdomsarbeiderfaget samt IT. - Når vi sier at det finnes mange muligheter innenfor kommunens grenser gjelder dette også under utdanningsløpet. Det går an å få sommerjobb både i private bedrifter og i kommunal virksomhet, f. eks. innenfor pleie og omsorg, sier Gerd Bente Jakobsen.
 
Besøker skolene
Jakobsen besøker 10. klassene ved ungdomsskolene en gang i året, og skoleklasser kommer også på besøk på Rådhuset og får orientering og omvisning. – Men vi ser at vi burde ha gjort mer på dette området. Det er viktig å ha et helhetlig og gjennomtenkt opplegg for rekruttering og yrkesorientering, med fokus på muligheter i egen kommune, sier næringssjefen.
Sist oppdatert den 09. september 2015