Nesten 100 i fakkeltog

98 små og store gikk i fakkeltog på Straumen nyttårsaften. Inntekene fra salg av fakler går til Nordland Røde Kors og prosjektet Barn i Arkhangelsk.

Fakler i snøen etter toget

LYS OG VARME. Etter innkomst samlet folk seg utenfor Vaffelhjørnet, og faklene ble satt i snøen.

Alle foto: Knut Mørkhagen.

10 år med fakkeltog
Mariann Strømdal er en av idlsjelene som står bak dette intiativet. Og hun kan fortelle at det som nå har blitt en fin og årlig tradisjon, startet for 10 år siden. Men da med langt færre deltakere enn nå.

De første gangene var det bare tog, men etter hvert kom tanken om å ha en avslutning ved Vaffelhjørnet med pepperkaker, gløgg og kakao.

-  Mange småbarnsfamilier synes fakkeltog på nyttårsaften er et fint tiltak, som korter inn dagen mens vi venter på rakettene, sier hun.

Tobias og mamma

UNG FAKKELBÆRER. Lille Tobias på 3 år og 5 måneder var trolig dagens yngste fakkelbærer. Han gikk i toget sammen med mamma.

-  I år var det nesten hundre deltakere, og dette tror vi må være rekord. Og veldig hyggelig for arrangørene, sier Strømdal.

Sørfold Kraftlag sponset fakler
Tidligere år har folk hatt med seg fakler selv, men i år kunne de kjøpes før togstart på helikopterplassen ved Rådhuset.

Sørfold Kraftlag sponset faklene, slik at hele inntekten kunne gå til Nordland Røde Kors og deres arbeid for barn i Arkhangelsk.

Hver fakkel kostet 20 kroner, men folk kunne betale så mye de ønsket. Og det kom inn over 1.000 kroner på salget.

Lill Hege Reiss

Lill Hege Reiss var også med.

Hjelpearbeid i Arkhangelsk
-  Gjenom prosjektet Barn i Arkhangelsk blir det kjøpt inn klær og lignende, og så drar folk fra Røde Kors over til Arkhangelsk for å overlevere disse direkte til barna.

Nordland Røde Kors har lovt oss bilder og rapport fra denne overleveringen, så vi kommer tilbake med mer om denne saken senere, sier Mariann Strømdal.

Fakkeltog forbi Rådhuset

Fakkeltoget gikk en runde fra Rådhuset og rundt på Straumen, før det endte utenfor Vaffelhjørnet i Straumen sentrum.

Der koste deltakerne seg med gløgg og pepperkaker, på en vindstille og fin ettermiddag som var den siste i året som nå ligger bak oss.

Sist oppdatert den 09. september 2015