Fakkeltog på nyttårsaften

Nyttårsaften blir det fakkeltog på Straumen, og fakler selges. Etter toget serveres varm kakao, gløgg og pepperkaker utenfor Vaffelhjørnet.

Fakkeltog nyttårsaften

STEMNINGSFULLT. Fra et tidligere fakkeltog på Straumen, som samlet mange.

Alle foto: Mariann Strømdal.

Avgang fra Rådhuset

Fakkeltoget starter fra helikopterplassen ved Rådhuset kl. 17.00, og turen går rundt i boligområdene i nedre del av Straumen før det blir samling utenfor Vaffelhjørnet med servering.

Årviss tradisjon

Fakkeltog på nyttårsaften ble innledet ved tusenårsskiftet, da det var fakkeltog og vardetenning over hele landet. Den gang gikk kommunene og egne tusenårskomitéer i spissen for tiltaket. På Straumen er det ivrige ildsjeler som har videreført dette, slik at det etter hvert har blitt en fin og årviss tradisjon.

Fakkeltog på Straumen

KOSER SEG. Barn, foreldre, besteforeldre og andre samles til sosial og koselig markering på nyttårsaften.

Populært

Mariann Strømdal er en av ildsjelene som står bak denne tradisjonen, og hun forteller om gode tilbakemeldinger, særlig fra småbarnsforeldre. – Fakkeltoget er et kjærkomment avbrekk på en lang dag mens vi venter på at det skal bli tid for å sende opp raketter, sier hun.

Alt foregår ute

Og det er ikke bare folk på Straumen som pleier å være med.

- Fakkeltoget har hatt deltakere i alle aldre og besøkende fra andre steder. Rekorden er over 70 deltakere. Kanskje vi slår den rekorden i år?

Mariann Strømdal presiserer at hele arrangementet foregår utendørs, og at serveringen også er ute. – Men toalettene vil være åpne, sier hun.

Etter fakkeltoget

FRISTENDE. Og etter toget blir det servering utenfor Vaffelhjørnet, i år som i fjor. Trofaste ildsjeler bidrar med hjemmebakst.

Sist oppdatert den 09. september 2015