Fikk to priser

Filmen Power of time gikk til topps i kategoriene Beste kortfilm og Juryens fagpris under Filmfest Salten i Bodø 14. april. Filmen er laget av 4 tiendeklassinger ved Straumen skole, og Sørfold kommune gratulerer de dyktige ungdommene.

Staben bak Power of time, foto privat

FILMSKAPERNE. Dette er teamet bak kortfilmen Power of time, alle er elever i 10. klasse ved Straumen skole : F.v. Samuel Schei Medrano, Magnus Løkkås Ulriksen, Dag Aksel Rønnebu og Martine Moen.

Ungdommens Kulturmønstring

Denne filmen var et av innslagene på årets Ungdommens Kulturmønstring.  Og ikke nok med at den gikk videre til fylkesmønstringen: Filmen er også tatt ut til UKM-festivalen i Trondheim (landsmønstringen)  i slutten av juni. Dit skal for øvrig også Isabel Berg fra Sørfold, som overbeviste UKM-juryen på piano.

Ungdommens Oscar

Filmfest Salten er ungdommens egen Oscarutdeling. I år deltok 35 skoler fra samtlige ni kommuner i Salten.  Arrangementet har blitt større og større for hvert år, og ble i år arrangert for 7. år på rad.

To priser og en nominasjon

Under årets filmfest stakk Sørfold- filmen altså av med to priser. I tillegg ble Dag Aksel Rønnebu nominert som beste mannlige skuespiller, men i denne kategorien var det Arthur Eilertsen  i filmen Offer som vant.

Juryens begrunnelse

Vi koster på oss å gjengi juryens begrunnelse for å kåre Power of time til beste kortfilm over 60 sekunder:

Vinnerfilmen forteller en underholdende og spennende historie. Den klarer å fenge oppmerksomheten fra begynnelsen og holder nerven frem til en overraskende slutt.

Teamet bak filmen har jobbet svært godt med manus, kamera og klipping. Skuespillet er også overbevisende. Kort sagt: denne filmen er en soleklar vinner!

Juryens fagpris

Og i begrunnelsen for å gi juryens fagpris til samme film heter det:

Årets fagpris går til en film som har overbevist juryen på alle områder. Historien er original og godt fortalt. Filmskaperne viser at de behersker filmspråket: Manus, foto og klipping viser et høyt nivå. Og det som er viktigst: Alt er med å få fram historien. Skuespillet er bra og lokasjonene er godt iscenesatt.

Konkurransens mest overbevisende film.

…..

Vi gratulerer de unge filmskaperne og ønsker lykke til videre.

Sist oppdatert den 09. september 2015