Flotte arrangementer i Friluftslivets år

Friluftsfestival på Strøksnes, korpskonsert i Røsvik kystfort, turer og arrangementer for hele familien. Første del av Friluftsåret 2015 er markert i Sørfold med mange flotte tiltak i friluft.

Overnatting i lavvo ved Lappvika

Tidenes første Friluftsfestival i Sørfold gikk av stabelen 26.- 28. februar på Strøksnes, med Strøksnes grendelag som arrangør.

Programmet ble innledet med overnatting i lavvo i Lappvika. Foto: Hege Ruud.  (Gjelder også de to neste bildene).

Natursti, suppetur og ferskfisk i friluft

Suppetur til Vakkerlivatn

27. februar var det suppetur til Vakkerlivatnet, der rundt 60 personer deltok.

Ferskfisk i friluft

Friluftsfestivalen på Strøksnes ble avsluttet med en hyllest til skreien, og selvsagt ble måltidet inntatt i friluft.

Leirfjorden skole markerte åpningen

Men vi må spole litt tilbake. For først ble åpningen av Friluftsåret 2015 markert i januar.

Da overnattet ordførerne i Salten ute, og Leirfjorden skole brukte siste friminutt 13. januar til å markere at Friluftslivets år har startet.

Leirfjorden skole markerte åpningen av Friluftslivets år

Med blant annet kakao og lussekatter markerte Leirfjorden skole åpningen av Friluftslivets år.

Familiedag med isfiske

Familiedag med isfiske på Valvatnet

14. mars kunne Fauske og Sørfold Jeger – og fiskerforening ønske velkommen til familiedag med isfiske på Valvatnet. Her ser vi f.v.Ivan Kleven og folkehelsekoordinator Steinar Strand.

Også dette arrangementet samlet mange.

Korpskonsert i friluft

Korpskonsert i friluft, Røsvik kystfort

Straumen skole- og ungdomskorps inviterte til konsert i Røsvik kystfort 9. juni. Til tross for ruskete vær ble konserten gjennomført ute som planlagt, med imponerende 100 publikummere til stede og flott innsats av korpset. Foto: Trude Gleinsvåg.

Møter i friluft

Ledermøte i friluft

Noe av idéen med Friluftslivets år er at man skal flytte aktivitet ut, som til vanlig foregår inne.

Som her, da rådmannens ledermøte skulle legges til Røsvik kystfort. Men på møtedagen i juni var det så mye regn og vind at man knapt hørte hva sidemannen sa, og møtet måtte flyttes til samfunnshuset.

Likevel: Etter at selve møtet var over, ble været såpass snilt at noen av deltakerne valgte å legge kaffen til Røsvik kystfort..

Her ser vi noen av kommunens enhetsledere sammen med rådmannen: F.v. Wanja Olsen (Sørfold sykehjem), Arne-Harry Nilsen (Mørsvik oppvekstsenter, nå er han enhetsleder for sammenslåtte Nordsia oppvektsenter), Trude Gleinsvåg (Røsvik skole), Liss Mona Abrahamsen (Løkta barnehage), nesten skjult Karin Hilde Heian (Leirfjorden skole), fagleder oppvekst Rita Rønnebu, Brith Danielsen (Straumen barnehage) og rådmann Ørjan Higraff.

Kommunestyremøte i friluft

Kommunestyremøte i friluft 18. juni 2015

Ting kan tyde på at politikerne i Sørfold har et bedre forhold til værgudene enn administrasjonen har. For da kommunestyret innkalte til utemøte 18. juni, kunne de nyte en deilig sommerdag  på Strøksnes.

F.v. Heidi Johansen, rådmann Ørjan Higraff, Bente Grovassbakk, Tor Ankjell (vara), Renate Storeide, Jannike Moen, Roy Larsen, Finn Arve Moen, Idar Mohaug, Anne Lise N. Arntzen, Gisle Hansen, Erling Pedersen, Unn Karin Pedersen, Karl I. Simonsen, Gunnhild Johansen og Kolbjørn Mathisen.

Foran: Turid j. Willumstad og ordfører Lars Evjenth. Mellom dem ser vi den siste bjørnen som ble skutt i Sørfold, dette skjedde i Sørfjord i 1957.

Utfordrer hele kommunestyret til å ligge ute

Dette var en smakebit av det som har skjedd i Sørfold i forbindelse med Friluftslivets år så langt. Det har også vært flere turer og andre arrangementer.

Men året er på ingen måte slutt, og markeringen fortsetter ut over høsten.

Ordfører Lars Evjenth forteller at han vil utfordre alle i kommunestyret til å tilbringe natten fra 5. til 6. september ute.

Se også:

Skal kåre Sørfolds mest attraktive friluftsområde