Tidenes beste?

Med 59 deltakere var årets UKM dobbelt så stor som i fjor. Her var talent, scenesjarm og høy kvalitet, og de unge utøverne ga oss en opplevelse som vil bli husket lenge.

 

Victoria Skogheim, foto Sørfold kommune/ Espen OlsenSTERKT. Victoria Skogheim framførte en nydelig tolkning av Johnny Cash`Hurt.

Knallstart

Lørdag 5. februar  var det Ungdommens Kulturmønstring i Sørfold. Kveldens første innslag var Hanna Thuv, Maja Reiss, Helene Zahlsen og Julie Meisfjord, som hadde satt sammen en artig medley med særpreg og fin regi.

Aldersgrensen for fylkesmønstringen er 13 år. I likhet med en del andre deltakere er disse fire for unge til å gå videre, men de sjarmerte og imponerte.

Deretter var det Isabel Bergs tur. Hun var den eneste som deltok på piano, og viste til fulle at talent kombinert med mange timers øving gir resultater.

Mange dyktige utøvere

Forestillingen inneholdt mange fine sanginnslag. Det gror godt i kulturkommunen! Lise Moen var kveldens konferansier, og hun løste oppgaven med glans.

Årets kulturmønstring inneholdt en ny vri som var meget vellykket: Som vanlig deltok også en del utstillingsobjekter i mønstringen, men disse kan lett komme i bakgrunnen til fordel for sceneinnslagene. Derfor ble alle utstillerne presentert og intervjuet på scenen, samtidig som bilder av utstillingsobjektene deres ble vist på lerret.

Stor dansegruppe

Nevnes må også en kreativ film som deltok på mønstringen, de tøffe bandinnslagene og ikke minst avslutningsnummeret med hele 29 dansere på scenen. Karolina Repnik gjør en ypperlig jobb som danselærer i kulturskolen, og en stappfull Rådhussal tok i mot de unge danserne med trampeklapp fra første stund.

Jan Terje Karlsen, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten

DYKTIG TEGNER. Jan Terje Karlsen (15) fra Kvarv stilte ut 4 blyanttegninger.

Disse går videre til fylkesmønstringen:

4 sceneinnslag:

  • Isabel Berg: Passion (piano)
  • Videoen Power of time med Dag Aksel Rønnebu, Magnus Løkkås Ulriksen, Martine Moen og Samuel Schei Medrano
  • Victoria Skogheim: Hurt (sang)
  • Ilse Åsbakk: The call (sang)

 

3 utstillere:

  • Jan Terje Karlsen : The beauty of 40,50 og 60`s
  • Katrine Eliassen: Liten frosk
  • Vilde Johansen: Naturens forstørrelsesglass

 

Juryen som hadde kveldens vankeligste oppgave besto av to voksne og to ungdommer:

Gunn-Tove Langvand, Ole Anders Seines, Erik Engan og Lill-Sofi Vassvik.

Sveinar Aase var juryens sekretær. I tillegg var han produsent,  og han akkompagnerte flere deltakere på flygel i den vellykkede forestillingen. Alexander Sørfjord akkompagnerte to av deltakerne på gitar.

Sørfold kommune takker alle medvirkende, publikum, teknisk stab og Straumen skole- og ungdomskorps for flott innsats.

Sist oppdatert den 09. september 2015