Folkehelseuke i mars

3.- 10. mars skal det allsidige folkehelsearbeidet i Nordland markeres i kommunene. Folkehelsekoordinator Steinar Strand oppfordrer lag og foreninger til å bidra.

Isfiske på Kobvatn

Isfiske kan være et aktuelt tiltak i folkehelseuka. Dette er fra Kobvatn. Foto: Ragnhild Hansen.

Markering og synliggjøring

Det skjer mye godt og positivt folkehelsearbeid i Nordland.

Folkehelseuka er en ekstra markering av dette arbeidet, og en synliggjøring av de tilbud som eksisterer i kommunen og i lokalmiljøet.

Ny tradisjon

Folkehelseuka i Nordland ble arrangert for første gang i 2013. Målet er at dette skal bli en årlig markering av folkehelsearbeidet.

Sørfold hadde ikke egen markering i fjor, men blir med i år.

Mange muligheter

Uka arrangeres 3. - 9. mars, og folkehelsekoordinator Steinar Strand ser for seg at markeringen kan gjøres på flere måter:

–  For det første kan vi løfte fram og synliggjøre de faste aktivitetene og tilbudene som fra før av er åpne for alle.

Åpne dører hele uka

–  Videre vil vi oppfordre lag som har folkehelseaktivitet for sine medlemmer om å åpne opp for alle interesserte under aksjonsuka. På den måten får de markedsført seg og sin aktivitet

For det tredje håper vi på gode idéer og innspill til arrangementer og turer som kan lages til i anledning folkehelseuka.

Skileik, historisk vandring eller noe helt annet

Dette kan for eksempel være en tur til en gapahuk /trimkasse i nærområdet, historisk vandring, ei mini-turnering, isfiske, sunn mat-kurs, aktivitet i bassenget, skilek for hele familien, eller skøyteaktivitet, for å nevne noe, sier han.

Kontakt kulturkontoret steinar.strand@sorfold.kommune.no, tlf. 476 34 955 hvis du har forslag.

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015