Forfatterbesøk på biblioteket

I fjor ga han ut romanen Mine brødre, om 17 år gamle Messi som får livet sitt endret etter terrorangrep i Paris. Møt Adel Khan Farooq på biblioteket 5. september kl. 17.30.

Adel Khan Farooq

En samtale om radikalisering

Forfatter, journalist og dokumentarfilmskap Adel Khan Farooq kommer til Sørfold 5. september.

Farooq ga i fjor høst ut oppvekstromanen «Mine brødre», om sytten år gamle Messi på Oslos østkant som får livet sitt endret etter terrorangrepet i Paris. Romanen tar for seg hvordan radikaliseringsprosessen blant ungdom foregår i dag.

Tirsdag 5. september kl. 17.30 kommer Farooq til biblioteket og leser fra boka, viser animasjonssnutter basert på scener i boka og snakker om identitet, tilhørighet og radikalisering.

Romanen er inspirert og basert på Farooqs erfaringer og opplevelser i møte med det islamistiske miljøet i Norge og utlandet. Farooq har vært med og laget dokumentarfilmen Den norske islamisten.

I over to år fulgte Farooq islamisten Hussain for å dokumentere hvordan han når ut til unge, sårbare menn som streber etter å finne mening med livet. Filmen kom i medias søkelys da Politiets sikkerhetstjeneste (PST) beslagla opptak til filmen hjemme hos Farooqs co-regissør Ulrik Imitiaz Rolfsen.

Filmskaperne saksøkte PST og tok saken til Høyesterett. Seieren der var en viktig prinsipiell avklaring for norske journalister. I kjølvannet av denne kontroversen fant angrepet i Paris sted, og Hussain ble arrestert og siktet for å ha rekruttert mennesker til en terrororganisasjon.

Velkommen til biblioteket på Straumen tirsdag 5. september kl. 17.30. Det er gratis adgang.

Arrangementet er i samarbeid med Stormen bibliotek.

Tidligere samme dag blir det et opplegg på Straumen skole for 10. klassene i kommunen.

 

Sist oppdatert den 06. september 2017