Fra hav til gaffel

Elever fra 9. klasse ved Straumen skole og matfag på Fauske videregående skal lage mat fra havet, sammen med en profesjonell kokk. De serverer smaksprøver torsdag 23. mars kl. 14.00-15.00 på Coop Prix, Straumen.

Fra hav til gaffel

Fra et tidligere prosjekt med Fra hav til gaffel

Skal lage en spennende sjømatmeny

Det er Kunnskapssenteret i Gildeskål som står bak prosjektet Fra hav til gaffel.

–Deltakerne vil lære om veien fra hav til gaffel, forteller Kine Oldervik i Kigok (Kunnskapssenteret i Gildeskål).

–Dette er tredje gang vi arrangerer prosjektet, denne gang i samarbeid med våre medlemsbedrifter i Sørfold.

Elevene skal finne råvarer fra fiske og oppdrett, tilberede maten og lage en spennende meny ut av dette.

Vi har med kokkene Kristoffer Myrvoll fra Nygårdsjøen og hans kokkehjelper Jørgen fra Bodø, sier Oldervik.

Kristoffer jobber i dag som souschef på Roast i Bodø. De to har sammen vunnet Nordnorsk mesterskap for lærlinger, og kom til finalen i Norgescup for lærlinger. Kristoffer fikk også 2. plass i arktisk kokk, 2013.

Velkommen til provesmaking – og du kan stemme på din favoritt

–Som kokk blir man aldri utlært, derfor blir det aldri kjedelig, sier Kristoffer.

Begge mener at  man legger mye av seg selv i matlagingen, derfor er det ekstra givende når en ser hva som kan utrettes.

Resultatet av møtet mellom interesserte elever og profesjonell kokk skal serveres til alle som ønsker å komme innom Coop prix på Straumen torsdag 23. mars fra kl.1400  til 1500

Det blir servert fire ulike fiskeretter, og alle kan stemme på sin favoritt.

Prosjektet ledes av Kigok, som har fått midler fra blant annet Nordland fylkeskommune, Norges sjømatråd, Sisomar, Salten Aqua og Gildeskål forskningsstasjon for å bidra til rekruttering til sjømatnæringen.

Sjømat i folkehelseuka

Ved hjelp av en porsjon flaks havner dette arrangementet i Sørfolds folkehelseuke. Dermed får man også satt fokus på mat og helse i denne uka.

Velkommen til smaksprøver på Coop Prix Straumen torsdag 23. mars kl. 14.00-15.00.

Sist oppdatert den 24. mars 2017