4 anlegg for frisbeegolf

Det er nå bygget baner for frisbeegolf i Leirfjorden og Mørsvik i tillegg til Straumen. I skrivende stund gjenstår Røsvik, men klubb/feltarbeider Espen Olsen har som mål å få denne på plass før han tar med seg 19 ungdommer på Basecamp til Beiarn førstkommende helg.

Marta Zwingule og Sivert Sørgård

LEIRFJORDEN. Marta Zwingule og Sivert Sørgård går begge i 10. klasse ved Leirfjorden skole. Nå kan både de og alle andre interesserte spille frisbeegolf like ved skolen.

Kommunestyret bevilget penger

Det var i november i fjor i forbindelse med rullering av kommunedelplan for fysisk aktivitet at kommunestyret bevilget 90.000 kroner til anlegg for frisbeegolf flere steder i kommunen.

Ved idrettsbanen på Straumen kom den første banen på plass i mai, og nylig fikk Mørsvik og Leirfjorden også frisbeegolf.

Samtlige baner ligger i skogen, og i Mørsvik går banen langs traséen som er skoget i forbindelse med vannforsyning til Smolten.  Banen består av 4 kurver og 6 utkast.

Vellykket kurs

I Leirfjorden har man valgt området nedenfor skolen, rundt fotballbanen. Også her er det 4 kurver og 6 utkast.

- Dermed kan man gjennomføre 3 runder for å få 18 hull, som er en full runde etter reglene, forklarer klubb/feltarbeider Espen Olsen.

30. august ble det holdt kurs i frisbebgolf, med instruktør fra Bratt`n aktivitetspark. Kurset hadde 12 deltakere fra skoler og idrettslag, og de var svært fornøyd med opplegget.

Røsvik får også frisbeegolf

Utstyret som skal til Røsvik er kjøpt inn, og Olsen håper å få det montert før helga.

Fredag setter han kursen for Beiarn og Basecamp Salten, som sjåfør og leder for Sørfolds tropp som består av 19 ungdommer.

Sist oppdatert den 09. september 2015