Full buss for første gang

Annenhver tirsdag er det formiddagstreff på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen, med konsert eller kåseri. Kommunens minibuss er en del av tilbudet, og 17. mars var bussen helt full.

Kommunens aktivitetsbuss

Velkommen inn! Ole Henrik Fagerbakk kjører bussen.

Vellykket samarbeid mellom kommunen og lag og foreninger

Tirsdagstreffet har rukket å bli en populær tradisjon. Det startet opp i 2009, og er godt besøkt hver gang.

Kultursjef Bente Braaten sier at tilbudet er et godt eksempel på samarbeid mellom kommunen og frivillige.

–  Det er lag og foreninger som på omgang sørger for kaffe og vafler, som er en viktig del av den gode og varme stemningen som møter deg.

f.v. Erling Pedersen, Asbjørn Pedersen og Eva Lund Pedersen

17. mars  var det IL Siso som stekte vafler og serverte kaffe. F.v. Erling Pedersen, Asbjørn Pedersen og Eva Lund Pedersen.

Buss fra Kvarv og fra Røsvik, med retur

–  Kulturkontoret skaffer underholdning, og denne er alltid lagt til kl. 11.30, men  dørene åpner og kaffen er klar fra kl. 10.00.

Musikk er alltid en suksess.  Det er også veldig populært for eksempel når museet viser gamle bilder, der de frammøtte kan hjelpe til med å sette navn på personene på bildet.

f.v. Tord Jensen, Randi Lundl, Odd Buvik og Knut Jensen

Konsert med Randi Lundli og Buviks er alltid populært. F.v. Tord Jensen, Randi Lundli, Odd Buvik og Knut Jensen.

–  Vi har også hatt mange andre interessante kåserier og tema, sier kultursjefen.

Selve treffet er åpent for alle, men tilbudet om gratis buss gjelder eldre.

Og bussen legger opp ruta etter påmeldingene som kommer inn dagen før.

Henter eldre der de bor

–  Vi henter folk hjemme, de trenger altså ikke gå ut på veien. Det er bare å vente inne til bussen kommer, sjåføren vet hvor alle bor.  Han henter også passasjerer rundt om på Straumen.

17. mars var det flere passasjerer påmeldt enn bussen kan ta med på en gang, men dette løser vi ved å sette av folk på Bakeriet før den kjører videre i en annen retning, sier kultursjefen.

–  Utgangspunkt for turen er Kvarv og Røsvik. Vi skulle gjerne ha hentet eldre i nordre del av kommunen også, men med bare én buss til disposisjon vil det da bli uforholdsmessig tidlig avgang og lang ventetid for de med lengst vei.

Tirsdagstreff på Bakeriet

På tirsdagstreffet kan man hygge seg med kaffe, vafler og trivelig sosialt samvær i tillegg til underholdningen. Mange har håndarbeid med.

Utvidet skysstilbud 21. april

–  Men 21, april, i anledning folkehelseuka, tilbyr vi skyss for eldre i hele kommunen. Det er bare å ringe kulturkontoret, tlf. 75 68 53 33/97530437 innen 15. april kl. 13.00, så skaffer vi skyss til alle etter behov, sier Bente Braaten.

På plakaten 21. april, står De nære ting, som er en konsert med Sørfolds egne distriktsmusikere, for anlednningen på turné gjennom Den kulturelle spaserstokken i Salten. Som tittelen forteller, er det sanger av Kurt Foss og Reidar Bøe som serveres.

Treffet 17. mars var siste før påske. Neste er 7. april, og deretter 21. april som nevnt.