Trim og trivsel

Har du lyst til å gå tur men kommer deg ikke ut på egen hånd? Nå har Fysak Sørfold startet gågruppe der alle kan gå i sitt eget tempo og samles til kaffe i lystig lag etter turen.

Velkommen til gågruppe hver mandag

VED VALVATNET. 6 damer møtte opp da gågruppa hadde første treff. Lengst til venstre står Ann-Mari Næss, som tok initiativet til det nye tilbudet. Men hvor er mannfolkene?

Nytt tilbud

Folkehelsekoordinator Steinar Strand var ikke tung å be da Ann-Mari Næss etterlyste et sosialt fellesskap for alle som kan tenke seg å gå tur på dagtid.

- Tilbudet startet opp 20. september, med møtested ved Coop Prix på Straumen kl. 11.00. Først gikk turen med bil til Seljeåsen, og deretter gikk vi til Valvatnet der kaffe og medbrakt niste ble inntatt i lystig lag, forteller Steinar Strand, som er godt fornøyd med oppmøtet.

For alle

Strand understreker at dette skal være et tilbud til alle uansett fysisk form.
– Noen ønsker kanskje å gå langt, andre foretrekker en kort og rolig tur. Deltakerne starter samtidig, går i et tempo og en lengde som passer hver enkelt og møtes til sosialt samvær etterpå. Området ved Seljeåsen og Valvatnet er flott og variert, og man får fine naturopplevelser på kjøpet.

Skyss

De som ikke har egen bil, får skyss med andre til Seljeåsen. – Oppmøte blir hver mandag kl. 11.00 ved Coop Prix på Straumen. Ta med mat og drikke etter ønske, og velkommen til en trivelig tur med mye latter, sier Steinar Strand.

Heretter er det altså mandag som blir fast turdag, ikke tirsdag som det sto på de første plakatene som ble satt opp. Dette for å unngå kollisjon med tilbudet på Bakeriet annenhver tirsdag formiddag.

De som vil vite mer om både dette og de andre tilbudene i regi av Fysak Sørfold kan kontakte folkehelsekoordinator Steinar Strand på tlf. 476 34955.

Åpen hall

Nå har også torsdagstrimmen startet opp igjen etter ferien. Hver torsdag kl. 10.00-12.00 har Sørfold Helsesportslag åpen hall for voksne i alle aldre i Sørfoldhallen. Her kan man delta i aktiviteter tilpasset sprekhetsgrad, og det er kaffe og vafler etter trimmen.

 


 

Sist oppdatert den 09. september 2015