Ny gitarlærer på plass

Ørjan Kines (27) fra Bodø er ansatt i hel stilling som lærer i gitar, bass og band i kulturskolen. Og som navnet antyder har han aner i Sørfold.

Ørjan Kines

Solid fagbakgrunn

Ørjan Kines (bildet) har i vår fullført sin mastergrad i musikkvitenskap ved universitetet i Trondheim. Han har i tillegg faglærerutdanning i musikk, og ved siden av studiene har han vært gitarlærer i kulturskolen i Klæbu kommune i deltidsstilling av ulik størrelse siden 2009.

Streamingmedier som verktøy

Masteroppgaven hans handler om musikkpedagogikk i kulturskolen, og spesifikke metoder for å drive instrumentopplæring med streamingmedier som verktøy.

Med andre ord er det en svært velkvalifisert 27-åring som møter sine mange elever i Sørfold når kulturskoleåret starter.

Pop, rock, blues, country

Mens han bodde i Bodø var Kines styremdlem i X-rockeklubb, og han har spilt i band både i studietiden og ellers.

- Jeg har gjennom utdanning og praksis arbeidet med musikk i mange stilarter, som pop, rock, blues, jazz og country. Min arbeidspraksis i kulturskolen har også vært preget av et ønske om å la elevene være deltaktige i valg av musikkstil i undervisningen. Personlige preferanser for musikkstiler er ikke noe jeg tar med meg inn i undervisningen av barn og unge,  og jeg er opptatt av å legge til rette for deres musikkutvikling, understreker han.

Han gleder seg til å treffe elevene i Sørfold og komme i gang med undervisningen.

- Det blir spennende, sier han.

Flytter til Sørfold

Snart får han flyttelasset sitt nordover, og han bosetter seg på Straumen.

Siden han heter Kines til etternavn, måtte vi selvsagt spørre om han har tilknytning til stedet i Sørfold med samme navn. Og Ørjan kan fortelle at Kines er bestefarens hjemsted.

6 søkere

Det var 6 søkere til stillingen som kulturskolelærer i gitar, bass og band.

Repnik fortsetter

Samtidig ble det utlyst timelærerstilling i piano i  23%, og Piotr Repnik er ansatt i denne, slik han også hart vært de to foregående skoleårene.


 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015