Glimt fra året som gikk

I løpet av 2013 kunne vi presentere 248 nyheter her på hjemmesiden. Vi oppsummerer noen av disse, og har plukket ut en sak fra hver måned.

Kvinner i kommunestyret

I 2013 var det 100 år siden kvinner i Norge fikk stemmerett. I Sørfold ble dette markert i september og oktober, og på kommunestyremøte i Kobbelv 6. oktober vanket det blomster til kvinnene i kommunestyret og kvinnelige varaordførere.

Vi starter vår lille kavalkade med januar 2013.

Da var Sørfolds første ungdomsdiakon klar til innsats, og vi tok en prat med ham:

Ungdomsdiakon på plass

I februar satte vi søkelys på distriktsmusikerordningen, som Sørfold er en del av. Tre profesjonelle musikere sørger for både musikalske opplevelser og inntekter til kommunen, og i 2012 innbrakte de 716.000 kroner i inntekter:

Aktive distriktsmusikere

I mars ble første byggetrinn av de nye leilighetene i Smiveien på Straumen lagt ut for salg. Og alle ble revet vekk på rekordtid:

Mange vil ha leilighet

Hvert år deltar barn og voksne i den årlige kampanjen til Norges Svømmeforbund, som går ut på å svømme langt i løpet av tre måneder.  Bente Storåker fra Straumen vant hovedpremien:

Svømte seg til Kreta

I mai kunne vi melde at ny rådmann var ansatt.  Han heter Geir Sakariassen og tiltrådte noen måneder senere:

Ny rådmann ansatt

Så er vi kommet til juni, og i slutten av måneden kunne kulturkommunen juble. Da var det nemlig klart at årets UKM-kommuner 2013 var Lillehammer og Sørfold:

Årets UKM-kommune

I juli vanket det skryt fra NVE til Sisomar, som har ferdigstilt sitt nye anlegg med pumpehus og vannledning fra Straumvatnet – og som ikke bare har ryddet opp etter arbeidet, men også har lagt grunnlaget for en ny grønn trivselsplass på Straumen som har fått navnet Lakseparken.

Sisomar får skryt etter tilsyn

Lakseparken på Straumen

Den nye lakseparken på Straumen

Kommunebarometeret er en rangering av landets kommuner innenfor en rekke tjenesteområder. Her kom Sørfold helt på topp når det gjelder barnehager:

Har Norges beste barnehager

I september fikk markeringen av stemmerettsjubileet en flott start. Kenosi fra Sør-Afrika var gjest hos Nordre Sørfold Husflidslag, og fortalte engasjerende om Sør-Afrikas vei mot stemmerett for alle på et arrangement på Kobbelv Vertshus:

Kenosi engasjerte

Sentrale myndigheter har bestemt at alle hus skal ha en veiadresse. Steinar Strand er prosjektleder for kommunens veinavnprosjekt, og er godt i gang med arbeidet:

Alle veier skal få navn

I november ble et nytt hefte om Røsvik kystfort lansert.  Et fullsatt samfunnshus fulgte interessert med på Tore Gleinsvågs foredrag. Røsvik skole har kystfortet som prosjekt, og engasjerte elever og lærere fortalte om sitt opplegg på lanseringskvelden:

Stor interesse for Røsvik kystfort

I årets siste måned skrev vi blant annet om nye viltskremmere som er i ferd med å komme opp langs E6 mellom Gyltvik og Kvarv:

Setter opp viltskremmere

Dette var et lite knippe av de 248 nyhetene.

Hele nyhetsarkivet for 2013