Sissel leser Himmelspringaren

Mandag 19. november kl. 18.00 kommer forfatter og illustratør Sissel Horndal til Sørfold bibliotek. Der skal hun lese boka Himmelspringaren - en fortelling om mot og vennskap som både barn og voksne kan kjenne seg igjen i.

Spranget av Sissel Horndal

SPRANGET. De fantastiske illustrasjonene er en viktig del av Sissel Horndals bøker. Dette er Lilla.

Om å falle utenfor
I Gullullafjøset ble det født et annerledes lam, et lilla lam ingen før hadde sett maken til. Det er nesten ingen, ikke en gang moren, som vil ha noe med Lilla å gjøre. Hun er ikke som dem.

Sissel Horndal tar oss med gjennom en rørende historie om noen som faller utenfor, og som må bevise at de også kan få til noe.

Passer for alle
Velkommen til biblioteket på Straumen mandag 19. november kl. 18.00. Det blir kaffespleis, saft og kake. Vi håper at mange vil ta turen innom.

Sissel Horndal

Festivalkunstner
Sissel Horndal (bildet) var årets festivalkunstner under Kraftfestivalen. Der spilte hun på flere strenger. Hun stilte ut bokillustrasjoner på biblioteket, var scenograf og kostymedesigner for kulturskoleforestillingen Marg og bein, i tillegg til at hun skrev manus sammen med Maja Zakariassen.

Hun designet også T-skjorter til Sørfold kommunes 125-års jubileum og boka Unge stemmer i Sørfold.

Eirin Edvardsen med Marmælen

Og ikke minst var hun ansvarlig for manus og rekvisitter til den nydelige figur – og fortellerforestillingen Marmælen. Dette er fra framføringa av Marmælen på Røsvik skole, og det er forteller Eirin Edvardsen som holder Marmælen.

Konsertplakat laget av Sissel Horndal

I disse dager er Sissel aktuell som plakatdesigner for distriktsmusikernes novemberturne Et lys i mot mørketida.

Krativt verksted
Sissel Horndal (f. 1970) er fra Mørsvikbotn og flyttet hjem i 2000. Her driver hun sitt eget firma Rabarbra Bokmakeri. For Ei halspastilhistorie og Himmelspringaren fikk hun nynorsk barnelitteraturpris.

Hun er billedkunstner, grafisk designer, illustratør og forfatter, og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Nordland Kunst - og filmskole i Kabelvåg.

Dette skoleåret er Sissel også engasjert av kulturskolen i Sørfold som lærer for det nye tilbudet kreativt verksted. Dette er prosjektbasert, og legges opp som lørdagssamlinger.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015