Årbok med mange godbiter

Årbok for Sørfold 2008 er i salg, og som vanlig inneholder den mye spennende. En av bidragsyterne er Bjørnar Lorentzen, som betrakter Røsvik som hjemme selv om han flyttet ut i 1968.

Bjørnar Lorentzen og barnebarn
I årets Årbok for Sørfold gir Bjørnar Lorentzen (58) oss tilbakeblikk på barndommen i Røsvik med langrenn og lek. Han er ofte på besøk i hjembygda, og betrakter den fortsatt som hjemme. Her med bestefarungen Casper i båten.
 
-  En trygg og kjempefin oppvekst på et flott sted, sier Bjørnar Lorentzen om sine barne- og ungdomsår i Røsvik. Og legger til at det var en spesiell opplevelse å skrive artikkelen. - Ved å mimre tilbake til barne- og ungdomsårene blir man plutselig mye eldre enn man føler seg!
 
I dag er Lorentzen etablert på Mo med familie og jobb i Rana Blad. Der har han bodd siden 1973.
 
Brev fra 1968
Nevnes må også Marie Zakariassens tankevekkende artikkel om nabohjelp før og nå, og historien om Liv Skarstein Arntzen, som kom som ung lærer til Engan/Sørfjord barneskoler i 1968.  Jevnlig sendte hun brev hjem hele skoleåret, og disse er tatt vare på og nå satt sammen til en spennende historie som forteller hvordan byjenta fra Sarpsborg opplevde møtet med forholdene i Leirfjorden.
 
Hun beskriver det som et kultursjokk, men forteller også om et enestående samhold og omsorg i bygda, og en lokalbefolkning som tok meget godt i mot henne.
 
Og etter 40 år har hun aldri angret en dag på at hun slo seg ned i den fantastiske Leirfjorden.
 
Ellers inneholder årboka en god miks av gammelt og nytt, glimt fra året som gikk og mange interessante artikler.
 
Årbok for Sørfold gis ut av Sørfold Lokalhistorielag og fås kjøpt i bokhandler på Fauske og i Bodø, samt butikker og bibliotek i Sørfold. Den kan også sendes i posten, og bestilling skjer til biblioteket på Straumen, tlf. 75 68 53 30 eller send en E-post til bibliotek@sorfold.kommune.no  Pris. Kr. 220. Ypperlig julegave!
 
Lokalhistorielagets kalender for 2009 er også i salg, med mange gamle bilder. Forsidebildet er imidlertid ikke gammelt: Det er tatt av Bodhild Bugge Aase, og motivet er idylliske Færøyvalen, der årets åpning av Kraftfestivalen foregikk. Kalenderen koster kr. 80.
 
Kystbok 
Årbok og kalender er flotte julegaver. Det er også Kystbok for Sørfold av Per Reffhaug, som fortsatt er i salg. En vakker reise i fjordområdene i Sørfolda og Norfolda, med utsøkte bilder. Den koster kr. 250. Bestilling og info om hvor den fås kjøpt: Kulturkontoret i Sørfold, tlf. 75 68 53 33 eller sende en E-post til kultur@sorfold.kommune.no
 
Sist oppdatert den 09. september 2015