Trives i kulturskolen

Isabel Berg (16) har gått i kulturskolen siden 2004 med piano som instrument, og dette vil hun fortsette med. - Kulturskolen er flink til å tilrettelegge slik at elevene får utvikle seg, sier hun.

Isabel Berg, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten

ØVER PÅ FLYGEL. Hver onsdag er Isabel å finne ved flygelet i Rådhussalen. Da øver hun i flere timer. -  Jeg føler meg privilegert, som kan øve her, sier hun.

Til landsmønstring

I slutten av måneden setter Isabel kursen for Trondheim, til landsmønstringen eller UKM-festivalen som det nå heter. Og hun reiser ikke alene fra Sørfold: Filmen Power of time, som er laget av 4 10. klassinger ved Straumen skole, er også tatt ut til landsfinalen.

De 4 filmskaperne er Dag Aksel Rønnebu, Magnus Løkkås Ulriksen, Martine Moen og Samuel Schei Medrano.

Sørfold kommune er stolt av sine unge utøvere, og ønsker hele troppen lykke til i Trondheim.

Øver mye

Isabel gleder seg til å opptre i Trondheim.  Og hun øver mye. – Piano er det jeg har holdt på med lengst av fritidsinteressene mine, og det å spille har blitt en del av personligheten min. Men skolen tar også mye tid, sier 16-åringen, som i disse dager avslutter 1. klasse på videregående.

Hun er også interessert i TV-spill og japanske animasjonsfilmer. Og karate.

–  Jeg har hatt Sveinar Aase som pianolærer helt siden vi flyttet til Straumen i 2004,  og da gikk jeg i 5. klasse.

Han er en dyktig lærer, og han er åpen for at jeg kan innlemme andre interesseområder i musikken. For eksempel har jeg laget en presentasjon av japansk animasjonsfilm med Sveinar som veileder, og denne framførte jeg på en tirsdagskonsert på Bakeriet, forteller Isabel, som også har hatt konsert på Bakeriet sammen med Ilse Åsbakk.

Isabel vil absolutt anbefale andre å begynne i kulturskolen. – Det er artig, og man treffer mange folk. Og jeg har aldri merket noe prestasjonspress.

Mange vil spille piano

Kanskje var det noen som lot seg trollbinde av Isabels pianospill under årets kulturmønstring og tenkte at dette har jeg også lyst til å  begynne med:  Det er i alle fall et faktum at interessen for piano har økt betydelig. Foran neste skoleår er det hele 32 søkere, hovedsakelig jenter, som har piano eller keyboard som førstevalg. Dette er 11 flere enn i år.

Andre populære instrumenter er gitar og trommer.

Sist oppdatert den 09. september 2015