Ja til ungdomslokaler

Budsjettet for 2014 er vedtatt, og dette inneholder midler til husleie for Straumen ungdomsklubb. Dermed kan klubben flytte inn i sentrale lokaler i utleiebygget i Straumen sentrum.

F.v. Vilde Nohr, Stian Fredheim og Maiken Andorsen

F.v. Vilde Nohr, Stian Fredheim og Maiken Andorsen er glad for at ungdomsklubben på Straumen nå  får nye og trivelige lokaler i dette bygget. Alle tre er med i ungdomsrådet.

Kjellerlokaler lite egnet

I mange år har ungdomsklubben på Straumen holdt til i kjelleretasjen på Straumen skole.

I høst gjorde renoveringen av skolen det nødvendig å finne alternative lokaler til klubben.

Byggearbeidet og frakobling av strømmen i trappa ned til kjelleren var en utløsende faktor, men lokalene i kjelleretasjen har dårlig tilgjengelighet og er lite egnet til å skape trivsel og aktivitet i klubben.

Midlertidig bruk av Bakeriet

Siden november har det vært klubbkvelder på aktivitetshuset Bakeriet. Dette er godt mottatt, men Bakeriet er et lokale med betydelig flerbruk, som  ikke har gjort det mulig for ungdommene å flytte inn med sine ting.  

Aktivitetsmulighetene er dermed begrenset.

Museet har redusert plassbehov

Målet på sikt har hele tiden vært å komme inn i deler av utleiebygget. Nordlandsmuseet holder til der, men har redusert plassbehov og ønsker nye leietakere inn.

Nå har ungdommene grunn til å juble, siden kommunestyret i sitt budsjettmøte 18. desember sier ja til nye klubblokaler og har bevilget penger til husleie.

Fra ungdomsmuseum til ungdomsklubb

Når Straumen ungdomsklubb over nyttår flytter inn, kan de ta opp en tråd som ble etablert for en del år siden, da museet på Straumen var innredet som ungdomsmuseum.

Ungdomstid i tre generasjoner

Gjennom utstillinger, bilder og innredning formidlet Nordlandmsuseet ungdomstid i tre generasjoner : 50- tallet, 80-tallet og 2000-tallet. Da var det også arrangementer, kafé og konserter for ungdom i lokalene.

Nå blir det ny ungdomsaktivitet i lokalene, denne gang med Sørfold kommune som leietaker.

Mange muligheter

–  Ungdomsrådet og driftsutvalget har vært på befaring. Lokalene gir mulighet for flere sittekroker, samtidig som det er plass til klubbens biljard, bordtennis og andre spill. Og dansing om de ønsker det, sier kultursjef Bente Braaten.

Det er også et lite kinorom med kjøkkenkrok der. 

–  Hvis ungdommene ønsker det, kan de også bruke Bakeriet i tillegg hvis de av og til vil lage og servere full middag og ha matlagning som gruppeaktivitet i klubben. Det er jo bare noen få skritt over plassen mellom de to byggene.

Klargjøring og flytting

Etter jul starter arbeidet med å klargjøre lokalene og flytte møbler og utstyr inn. I skrivende stund er det ikke satt dato for oppstart, men det vil ikke bli stopp i klubbtilbudet.

–  Det blir fredagsklubb på Bakeriet fram til oppstart i nye lokaler, sier kultursjefen, som har møtt bare positiv velvilje både fra huseier, Nordlandsmuseet og politikerne.

Sist oppdatert den 09. september 2015