Kalle og Tralle og søpla

Distriktsmusikerne John Kristian Karlsen og Ole Anders Seines har suksess som Kalle og Tralle. Nå har de fått turnéstøtte fra Salten kultursamarbeid, og kan tilby forestillingen til barnehager og skoler i Fauske og Saltdal for kun 980 kroner.

F.v. John Kristian Karlsen og Ole Anders Seines som Kalle og Tralle, foto Sørfold kommune/ Jorunn Løding

PÅ BAMSEDAG. Kalle og Tralle og søpla hadde premiere under Kraftfestivalen 2010. Her spilles forestillingen på Bamsedag på biblioteket i slutten av oktober i fjor. F.v. John Kristian Karlsen og Ole Anders Seines.

Søppel med muligheter

Dette er historien om to brødre som skal rydde rommet sitt. Tralle har vært rundt i containere og avfallsstasjoner og funnet godbiter som han synes er fullt brukbare.

Hans bror Kalle er ikke enig i bruksverdien, og har fått klare instruksjoner av mamma hvordan de skal rydde opp.

Dermed starter en konflikt mellom Kalle som vil kaste mest mulig, og Tralle som vil ta vare på alt. Og for å overbevise broren, lager Tralle instrumenter. Et kosteskaft og en blekkbalje blir til baljebass. En gammel hageslange blir trompet, og ei stålampe kan bli slagverk.

Mye musikk

John Kristian Karlsen har skrevet både tekst og melodier til sangene i stykket, og her er mye musikk. Manus er signert Søren Frank, etter en idé av Ole Anders Seines.

Regien er ved Tor-Ove Karlsen.

Utvikles i møte med publikum

Detter er produksjon nr. 2 med Kalle og Tralle. Den første hadde premiere under Kraftfestivalen 2008, og handlet om alt de to brødrene fant på for å slippe å legge seg.

Nå dreier det seg altså om søppel og rydding på rommet, og i likhet med forgjengeren har også denne forestillingen fått strålende mottakelse hos sitt unge publikum.

Vi tror dette skyldes en kombinasjon av dyktige aktører, fengende musikk og gjenkjennbare situasjoner.  Og forestillingen utvikles stadig videre i møte med barna og deres innspill og kommentarer.

F.v. John Kristian Karlsen og Ole Anders Seines som Kalle og Tralle, foto Sørfold kommune/ Jorunn Løding

Et kosteskaft er et flott instrument!

Tilbudspris

I desember ble det søkt om turnéstøtte fra Salten Kultursamarbeid. Lisbeth Glanfield, prosjektleder for Salten kultursamarbeid, skriver i sitt svarbrev at kultursamarbeidet egentlig ikke er en organisasjon som tildeler midler ut over fastsatte prosjekter, men hun synes prosjektet er så godt at søknaden ble innvilget med 12.500 kroner.

Takket være dette kan egenandelen for arrangørene settes så lavt som 980 kroner, og flere barn får mulighet til å oppleve forestillingen.

Seines og Karlsen går med dette ut til barnehager og skoler i Fauske og Saltdal. Når det gjelder skolene, retter tilbudet seg mot 1.- 4. klasse, og for barnehagene er målgruppen 3-6 år. Max antall barn pr. forestilling er 50.

Bestilling kan gjøres ved henvendelse til Ole-Anders Seines :

oaseines@sorfold.kommune.no  eller tlf. 468 14 276

(Skoler/barnehager i Sørfold betaler ingen egenandel, da prosjektet eies av Sørfold kommune. Forestillingen ble spilt for barnehagene og noen av skolene under Kraftfestivalen i fjor, og i tillegg har det vært åpen forestilling på Sørfold bibliotek.)

Sist oppdatert den 09. september 2015