140 påmeldte

Førstkommende helg er det klart for årets Basecamp Salten. Denne er lagt til Sørfold og Røsvik, og 140 ungdommer er påmeldt.

Ina Arntzen

Ina Arntzen fra Mørsvikbotn er en av mange ungdommer som synes paintball er gøy. Bildet er fra fjorårets Basecamp Salten i Beiarn.

Alle påmeldte får plass
Klubb/feltarbeider Espen Olsen er hovedansvarlig for Basecampen. Han forteller at 140 ungdommer er påmeldt, og at alle får plass. Hver deltaker har valgt 2-3 aktiviteter, og de blir så langt det er mulig satt opp på sine førstevalg.

-  Vi strekker oss langt for å oppfylle ønskene, sier Olsen.

Paintball er populært
Blant aktivitene er det paintball som er mest populært. Espen Olsen tror forklaringen på dette er spenning og action.

Trial er også en aktivitet som mange ønsker å være med på.

Starter fredag
Basecampen starter fredag ettermiddag. Da er det oppmøte ved samfunnshuset i Røsvik fra kl. 17.00. Første punkt på programmet er oppsetting av medbrakte telt og lavvoer for overnatting, og så kan ungdommene bli kjent med hverandre. Når alle har kommet, blir det informasjonsmøte.

- Og kveldsmat rundt kl. 20.00, forteller en travel klubb/feltarbeider.

Som også kan opplyse at det meste er under kontroll foran arrangementet. Aktivitetslederne er klare, og det samme er opplegget rundt bespsningen.

Reiseledere fra deltakende kommuner
Kommunenene sørger for reiseledere, og det må være én voksen leder pr. 10 ungdommer. Det er også den enkelte kommune som har ansvaret for transport av sine ungdommer til og fra Basecampen, mens vertskommune Sørfold ordner intern transport mellom aktivitetene mens campen varer.

Aktivitetene avsluttes søndag kl. 13.00. Så blir det nedrigging, opprydding og hjemreise.

Og forhåpentlig er deltakerne rike på opplevelser og har fått mange nye venner. 

Basecamp Salten har i år påmeldte fra Hamarøy, Fauske, Saltdal, Beiarn, Bodø, Meløy og Gildeskål i tillegg til vertskommunen Sørfold.

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015