Klare til aksjon

Sørfolds kommunekomité for årets TV-aksjon oppfordrer bedrifter og foreninger til å bidra. De håper også på mange kreative arrangementer i skoler og barnehager til inntekt for TV-aksjonen.

Kommunekomitéen for årets TV-aksjon

Samlet til møte. Dette er Sørfolds kommunekomité for TV-aksjonen 2012. F.v. Rita Rønnebu, Roy Larsen, Ann Katrin Sætrevik, Tiril Sørfjord, Anne-Lise Evjen Lillegård (leder) og Lillian Martinussen (sekretær). 

Skolene stiller opp
Som tidligere år vil komiteen spørre skoleklasser på ungdomstrinnet om de kan være bøssebærere.

I tillegg ber de om at både skoler, barnehager og foreninger melder fra om aksjonskvelder, kaféer og annet som arrangeres i tilknytning til TV-aksjonen. Og da både for kunngjøring på hjemmesiden i forkant, og for å fortelle hvor mye penger som kom inn i etterkant.

Aksjonskvelder
Røsvik skole skal ha aksjonskveld på samfunnshuset 18. oktober, med underholdning og salg av elevprodukter. Og Straumen skole planlegger aksjonskveld i Rådhussalen. I tillegg vil kollekten fra gudstjenesten på aksjonsdagen gå til TV-aksjonen.

Dette er arrangementene vi har fått melding om foreløpig, men det kommer flere.

Amnesty
Det er Amnesty International som er tildelt årets TV-aksjon, og denne går av stabelen søndag 21. oktober.

Deres arbeid for menneskerettigheter over hele verden har lang tradisjon. De setter blant annet fokus på at mennesker straffes for å bruke ytringsfriheten, at kvinner og minoriteter blir diskriminert, og at folk lever i frykt i undertrykkende regimer.

Giverstafett
Kommunekomitéen i Sørfold har også sendt brev til næringslivet. Der oppfordrer de bedrifter og andre om å bidra med penger. Det er opprettet egne nettsider i anledning TV-aksjonen, og på giverstafetten kan man både registrere bidrag og se hva næringslivet gir over hele landet.

Mer om TV-aksjonen:

Bli med

På selve innsamlingsdagen håper kommunekomitéen at alle tar godt i mot bøssebærerne.

- Vi håper og tror på stor giverglede, sier de.

 

Sist oppdatert den 09. september 2015