45 så Kon-Tiki i Mørsvik

Som ventet trakk den norske storfilmen Kon-Tiki flest besøkende på bygdekinoen i Mørsvik 2. halvår 2012. I gjennomsnitt var 34 personer til stede på hver kinokveld.

Kinomaskinist Kurt Molvik

MASKINISTEN. Kurt Molvik er ansatt i bygdekinoen, og har hele Nordland som arbeidsområde. Du treffer den blide og engasjerte mannen hvis du tar turen til bygdekinoen ved Mørsvik oppvekstsenter. Foto: Bygdekinoen.

Kinopause
På grunn av tekniske problemer var det ikke bygdekino i 1. halvår 2012, men i slutten av august kom tilbudet i gang igjen. Og nå med helt nytt utstyr og mange filmer i 3D.

En gang i måneden
Mørsvik er fortsatt det eneste spillestedet i Sørfold for bygdekinoen i Sørfold, med kino en gang i måneden. Høsten 2012 var det mandag som var kinodag, men fra og med januar i år er det fredagskino.

137 besøkende til sammen
Statistikken for høsten er klar, og den viser et samlet kinobesøk på 137 personer. Disse fordeler seg på 4 kvelder, der det hver gang var en barne – eller familiefilm først og deretter en film for ungdom/voksne.

Kon-Tiki trakk 45
Stort sett er det barnefilmene som trekker flest besøkende. Men Kon-Tiki ligger øverst på besøksstatistikken med 45 publikummere. Og det er meget bra på et lite sted.

Bra gjennomsnitt
Et gjennomsnittlig besøk på 34 pr. kinokveld er det også grunn til å være fornøyd med.

Regnskapet viser en samlet billettinntekt for høsten på 12.280 kroner.

Fast beløp pr. spillekveld
Kommunen betaler et fast beløp pr. kinokveld, og dette er for tiden på 1. 250 kroner. På den annen side får spillestedet eller kommunen også en andel av billettinntektene, slik at regningen som sendes kommunen hvert halvår er på fastbeløpet minus andel av spilleinntektene.

På denne måten har kommunene også en økonomisk motivasjon til å bidra aktivt i markedsføringen av kinoen, slik at besøket blir så høyt som mulig.

Et rimelig tilbud
For 2. halvår 2012 utgjør samlet fastbeløp 5.000 kroner, mens kommunens andel av billettinntektene er kr. 1.742,59. Dermed har kommunen fått regning fra bygdekinoen på differansen mellom disse to tallene, dvs. kr. 3.257,41.

I tillegg får den lokale arrangøren Mørsvik foreldreforening et tilskudd på 300 kroner fra kommunen pr. kinokveld.

Med andre ord koster det ikke mye for kommunen å ha dette tilbudet.

Neste kinodag i Mørsvik er 25. januar, med filmene Oppdrag Nemo (3D) for barn fra 7 år, og deretter actionthrilleren Jack Reacher kl. 20.00.

Mer om filmene.

Kulturkort for ungdom
Vi minner om at Bygdekinoen nå tilbyr rabatt for ungdom 13-20 år som kan framvise kulturkort, etter å ha inngått avtale med fylkeskommunene. Dette gjelder kun på 2. forestilling. Kulturkort kan du laste ned gratis herfra:

Bestill kulturkort

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015