Travel tid for korpsene

1. mai inviterer Straumen skole- og ungdomskorps til konsert i Rådhussalen. Samme dag arrangerer Nordbygda skolekorps rømmegrøtbasar med spilling i Mørsvik.

Unge korpsmedlemmer på Straumen 

Straumen skole – og ungdomskorps har 52 medlemmer, og rekrutteringen er bra. Her ser vi noen av de yngre spillerne.

Aspiranter og overraskelser
Tirsdag 1. mai kl. 17.00 i Rådhussalen blir det korpskonsert. Det loves et variert program, der både hovedkorps og aspiranter deltar.

Straumen skole – og ungdomskorps frister også med overraskelser, og det blir salg av kaffe og kaker i tillegg til åresalg.

17. mai får de som vanlig en travel dag. Da spiller de først ved flaggheising på Straumen om morgenen, før de leder an i barnetoget på Straumen kl. 11.00. Deretter kjører de til Røsvik og spiller i toget der.

Og dagen slutter ikke med dette. Kl. 15.00 er det Tørfjorden som får gleden av å høre korpsmusikk, da spiller de ved grendehuset.

Jubilerer neste år
I 2013 runder dette korpset 40 år. Tar vi ikke mye feil, er dette den eldste musikkforeningen i Sørfold som fortsatt er aktiv.

Grunnsteinen
I Torleif Engans bok om musikkskolen i Sørfold beskrives Straumen-korpset som grunnsteinen som var en forløper for og dannet grunnlaget for musikkskolen. Høsten 1972 ble det holdt et notekurs for korps, og året etter var korpset et faktum.

(Musikkskolen ble opprettet i 1978).

Ny fane
Til jubileet neste år har det livskraftige korpset planer om å skaffe ny fane.

To aktive korps
Livskraftig er også korpset i nordre del av Sørfold. Nordbygda skolekorps (bildet under) har 31 medlemmer, hvorav 14 er under 19 år. Dette forteller om en betydelig prosentandel i forhold til antall barn og unge som bor i området.

Nordbygda skolekorps

Spiller ved Elvheim 17. mai
På nasjonaldagen blir det felles feiring for hele nordsida på Mørsvik oppvekstsenter, med tog, leker og alt som hører til.

Men før dette får beboerne på Elvheim gleden av å høre korpset spille, da kommer de på besøk dit.

Og 1. mai er det som nevnt rømmegrøtbasar på Mørsvik oppvekstsenter. Denne starter kl. 16.00, med Nordbygda skolekorps som arrangør. Spille skal de også gjøre.

Samarbeid
Under Kraftfestivalen i juni skal korpsene samarbeide. Da spiller de som ett korps søndag 17. juni på Strøksnes, under den store æventuren der. Dette er en dramatisert vandring ved moloen på indre Strøksnes, med smakebiter fra bygdas historie.  Foruten felleskorpset får vi blant annet oppleve Hestvik blandakor.

Det er Nordlandsmuseet i samarbeid med UL Vårsol som er ansvarlig for æventuren.

Sist oppdatert den 09. september 2015