Korpstur til Spania

Straumen skole- og ungdomskorps har vært i Spania. Der deltok de på internasjonal korpsfestival og hadde flere konserter.

Straumen skole- og ungdomskorps paraderer i Callela, foto Straumen skole- og ungdomskorps
Gateparade. Straumen skole- og ungdomskorps paraderer i den spanske byen Callela.
 
Her er korpsets egen beskrivelse av den vellykkede turen: 
 
Turistperle
18. juni 2010 dro 40 forventningsfulle foldværinger fra Bodø med kurs for Spania. Straumen skole – og ungdomskorps skulle på festival.
Etter overnatting på Gardermoen og noen timer på fly og buss, ankom vi Callela, en turistperle på den solfylte Costa del Maresme – kysten. Callela ligger ikke så langt fra Barcelona.
 
Vi bodde på hotell President. God service, basseng og masse mat. Varme og kalde retter, søtt, surt og salt, alt hva man kunne ønske seg, ikke rart at badebuksene begynte å stramme etter få dager.
 
Stor festival
Det var en stor internasjonal festival med korps fra Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Italia og Spania. Korpset hadde flere konserter, både på byens torg, på stranda og i festivalteltet, vi deltok også i en stor parade.
 
Programmet gav også rom for utflukter, vi var på en guidet tur til fantastiske Barcelona, en dag brukte vi i Water World, et enormt område med ulike bassenger, hvor noen tøffinger prøvde både Storm og Kamikaces, mens andre holdt seg til Family Lagoon.
 
Solfaktor 30
Shopping var det mange som likte, euroen forsvant og de fleste stilte med nye T-skjorter, vesker, smykker eller flettet hår, og sannelig hadde de penger nok til både Snickers og potetgull.
 
Når vi hadde mulighet, dro vi til den 3 kilometer lange stranda og havet med de store salte bølgene. Med solfaktor 30 var det absolutt et sted det gikk an å tilbringe tiden på.
 
Korps og reiseledere ved hotellbassenget, foto Straumen skole- og ungdomskorps
Avslapning. Det ble også tid til bading og soling ved hotellets basseng for korps og reiseledere.   
 
Konsert i festivalteltet
Vi vet nå i ettertid at midtsommeraften i Spania er masse musikk, dans og fyrverkeri. Store raketter (med styrepinne) som lyste opp himmelen og kinaputter som eksploderte i gatene. Men i motsetning til oss, som gjør oss ferdig med oppskytingen når det nye året er kommet, så forsatte spanjolene hele natta. Neste dag var mange av oss litt trette da vi gikk til sentrum for å delta på konserten på Town Hall Square, men til feiende rytmer og med masse kaldt vann ble trettheten fort glemt.
 
Konsert i festivalteltet, foto Straumen skole- og ungdkomskorps
Konsert. Siste kveld i Spania var det konsert med alle deltakerne i festivalteltet.
 
 
Takk til alle som stiller opp
Vi sitter igjen med mange fine opplevelser, ikke minst takket være vårt fantastiske korps. Med høy musikalsk kvalitet og mange supre ungdommer og voksne, er Straumen skole – og ungdomskorps gode representanter for Sørfold kommune.
 
Vi takker for turen med å sende en varm takk til alle dere som stiller opp for korpset på dugnader, uten dere hadde ikke denne turen vært mulig.
Sist oppdatert den 09. september 2015