Kraftfestival med showbiz og mangfold

Komiteen for Kraftfestivalen 2010 har hatt sitt første møte. Nå ber de foreninger, skoler og andre samarbeidspartnere komme med sine planer og ønsker for festivalen, som vil foregå fra 12. til 20.juni 2010.

Dette er kraftkomiteen 2010, foto Sørfold kommune/Bente Braaten.
Trommer sammen festivalprogram: Fra venstre Kolbjørn Mathisen (leder), Turid J. Willumstad (nestleder), Karin Hilde Heian og Lasse Pedersen. Ralph Creedy var ikke til stede da bildet ble tatt. Bente Braaten var til stede, men hun tok bildet. 

Mangfold
Forrige Kraftfestival hadde ”Fra fjord til fjell” som motto. Denne gangen er det foreløpig ikke lansert noe spesielt motto. Kanskje er det like greit å fokusere på mangfold? Ellers kom det fram mange ønsker og ideer på møtet. 
 
Sentrumsdag
Aktivitetsdag i Straumen sentrum er en tradisjon under Kraftfestivalen. I 2008 fikk denne et ekstra trekkplaster med konkurransen Showbiz, der syngende og dansende ansatte ved Sørfold kraftlag vant en knepen seier over laget fra kommunestyret. Dette innslaget ga mersmak. – Men nå vil vi ha med mange flere lag, der det hele topper seg i en finale, sier komiteen. Dato for sentrumsdag med showbiz er satt til lørdag 19. juni.
 
To herrer med aner i Sørfold.
På møtet ble det lansert en ide om konsert med Henning Kvitnes og Jonas Fjeld, begge med aner i Sørfold. Komiteen er spent på om dette lar seg realisere, og vil gjøre hva de kan for å få det til.
 
Når det gjelder den offisielle åpningen av festivalen, vil denne enten bli knyttet opp mot Sangrias storkonsert den første helga, eller til åpningen av den regionale barnekunstutstillingen som skal til Sørfold under festivalen. Hvor denne utstillingen skal vises er foreløpig ikke fastsatt.
 
Andre ideer og ønsker som kom fram på møtet:
 
  • Workshop i skolen med tema film, med Mads Sjøgård Pettersen som instruktør. Dette bør kombineres med et utøvende oppdrag for Mads hvis han har anledning til å komme hjem.
  • Uteteater eller konsert på Strøksnes
  • Noe i utvalgte kulturlandskap på Engan eller Ørnes
  • Ungdomsarrangement på Straumen 19. juni, med skumparty og band
  • Noe i tunnelen ved Kobbelv Vertshus
  • Nypremiere på suksesskonserten ”Fra Ringenes Herre til alvelandet i nord”
 
Ber om innspill
Nå ønsker komiteen å få inn mange innspill og initiativer fra foreninger og andre medarrangører. Det endelige festivalprogrammet bør ha god spredning både geografisk og innholdsmessig, og dette avhenger av at mange drar lasset og føler ansvar sammen.
 
 
 
 
Sist oppdatert den 09. september 2015