Kulturskoleturné

Denne uka fylles kommunens aktivitetsbuss med sang og musikk og kjører rundt til skolene. Med en minikonsert som spenner fra Beethoven til Michael Jackson skal kulturskolens tilbud for neste skoleår presenteres for elevene.

Klart for kulturskoleturné, foto Sørfold kommune/ Bente Braaten

KLARE TIL AVGANG.  F.v. Sander Bringsli (elev på bass), lærer Sveinar Aase, Eirik Bendiksen (elev på trompet), Elias Hausmann (elev på gitar) og sjåfør Espen Olsen.

PR-turné

Hensikten med dette initiativet er å informere om tilbudene i kulturskolen foran neste skoleår. Og hvem er bedre ambassadører for kulturskolen enn de som går der.

Dette er bakgrunnen for at elever og lærere i kulturskolen laster seg selv og sine instrumenter inn i kommunens aktivitetsbuss denne uka, for å spille minikonsert på alle skolene.

Dette er første gang det lages til en slik skoleturné, men hvis erfaringene blir gode, blir det neppe siste gang.

Stor spennvidde

20 kulturskoleelever fra hele kommunen deltar i opplegget. Og de er elever på sang, gitar, bass, trompet, trommer og keyboard/piano. Noen er med på samtlige konserter, andre på en eller to. 

Lærerne som er med er Sveinar Aase (som underviser på keyboard/piano og gitar), John Kristian Karlsen (sang, gitar og bass), Ole Anders Seines (trompet og trommer) og Alexander Sørfjord (gitar).

Og repertoaret er allsidig. Her er Man in the mirror, dansende sigøynere, gitarboogie og Måneskinnssonaten – for å nevne noe.

Nordsia først

Først ut var nordsia, der Mørsvik oppvekstsenter og Leirfjorden skole fikk konsertbesøk mandag formiddag.

Neste økt blir onsdag 25. mai, og da er det Straumen skole som står for tur. Der er det mange elever, så det spilles konsert kl. 10.00, 10.30 og 11.00 for å unngå for store publikumsgrupper.

Torsdag 26. mai er siste turnédag, og da går ferden til Røsvik med konsert på Røsvik skole kl. 10.45.

Kulturskole uten venteliste

Fra før av er infofolder med søknadsskjema delt ut på skolene og sendt i posten til alle kulturskoleelever v/ foresatte.  Søknadsfristen er 1. juni.

Kulturskolen seiler i medvind, og har dette skoleåret nærmere 100 elever. Det er et mål å unngå ventelister.

Sist oppdatert den 09. september 2015