Kurs i livreddende førstehjelp

Alle som skal være badevakter i bassengene må gjennomgå kurs i hjerte – og lungeredning. Årets kurs tilbys til skoler, lag og privatpersoner, og foregår i Mørsvik 6. november og på Straumen 30. oktober og 13. november.

Badevaktene Erik Engan og Silje Aarflot

Erik Engan og Silje Aarflot er nylig ansatt som badevakter ved folkebadet i Sørfoldhallen. De skal sørge for sikkerheten for de badende.

Obligatorisk kurs

Årlig livredningskurs er obligatorisk for alle som skal være badevakter i basseng. Og dette gjelder både for skoler, lag og foreninger som leier seg bassengtid, og de som er ansvarlig for åpent folkebad.

Også privatpersoner

Kurset kan også være aktuelt for personer som er interessert i å steppe inn som vikar som badevakt.

–  Og ikke minst foreldre eller klassekontakter som ønsker å leie bassenget som en sosial aktivitet på ettermiddagstid, sier idrettsleder Steinar Strand.

Teoretisk og praktisk

I tillegg til teoretisk og praktisk innføring i grunnleggende hjerte- og lungeredning blir det praktisk livredning i bassenget.

Også i år stiller Åge Nystadbakk fra Fauske svømmeklubb som kursleder.

Opplegget blir slik:

  • Onsdag 30. oktober kl. 12.00-15.00 Kurs i Sørfoldhallen: For ansatte ved Straumen og Røsvik skoler. Påmelding til rektorene.
  • Onsdag 6. november kl.12.00-15.00 Kurs ved Mørsvik oppvekstsenter: For ansatte ved Mørsvik oppvekstsenter og Leirfjorden skole. Påmelding til rektorene.
  • Onsdag 6. november kl. 18.00-21.00 Kurs ved Mørsvik oppvekstsenter for lag på nordsida og andre interesserte.  Påmelding til leder i IL Leirgutten Arne Harry Nilsen, tlf. 468 16 341 eller ahn@sorfold.kommune.no
  • Onsdag 13. november kl. 18.00-21.00 Kurs i Sørfoldhallen: for lag på sørsida, andre interesserte og eventuelt ansatte i skolene som ikke fikk tatt kurset 30. oktober. Påmelding til Steinar Strand innen 11. november, tlf. 75 68 53 34/476 34 955 eller steinar.strand@sorfold.kommune.no

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015