Kurs i nedskjæring av kjøtt

Salten Viltforvaltningsråd arrangerer kurs i nedskjæring av kjøtt for storviltjegerne i Salten 8. og 9. oktober. Sørfold har noen få ledige plasser på sin kvote, og påmeldingsfristen er 4. oktober.

Fra fjorårets elgjakt

Flinke elghunder inspiserer byttet under fjorårets elgjakt. Foto: Roald Normann.

Samarbeider om kurs

Nedskjæring av hjortevilt er tema når Salten Viltforvaltningsråd i samarbeid med Nordland Jeger – og fiskerforbund tilbyr kurs i nedskjæring av hjortevilt for storviltjegerne i Salten.

Samme kveldskurs kjøres tirsdag 8. og onsdag 9. oktober, og foregår på Holtan reinslakteri kl. 17.00-22.00.

Ta med kniv

Johan Trygve Solheim fra stiftelsen Norsk Hjorteviltsenter vil gå gjennom nedskjæring av vilt, og siden alle deltakerne skal bidra, oppfordres de til å ta med en kvass kniv.

Nyttig kurs

Siden vi er midt i jakttida, håper en at kurset kommer godt med når elgen skal i fryseren.

Det er plass til kun 5 deltakere fra hver kommune i utgangspunktet.  Dette kan imidlertid bli justert hvis noen av kommunene ikke fyller opp sin kvote.

Kursavgift:  kr. 700

Påmelding til Gerd Bente Jakobsen, næringssjef og viltansvarlig i Sørfold:

Tlf. 75 68 50 13/ 90 50 60 96. Påmeldingsfrist: 4. oktober.