Legomoro med fokus på teknologi

En av de mange unge frivillige under First Lego League i Sørfoldhallen 9. november var Vilde Sofie Nohr (15), som hadde journalistansvar. Her er hennes reportasje.

Alle FLL-lagene

Alle FLL-lagene oppstilt etter åpningssermonien.

Tekst og foto: Vilde Sofie Nohr.

Fylte hallen

Lørdag 9. november var det duket for First Lego League i Sørfoldhallen. 500 elever og lærere var påmeldt, og man regner med at det ble tilsammen 700 besøkende.

I alt var det 32 påmeldte lag, hvorav 10 var med i junior FLL.

Hva er First Lego League?

FLL er en konkurranse for barn og unge mellom 10 og16 år som skal få dem til å bli mer interessert i teknologi og vitenskap, og få dem til å velge yrker rundt dette.

I konkurransen og i forbindelsen med den måtte de fullføre tre oppdrag, så FLL handler ikke bare om robotbygging.

Det ble også arrangert junior-FLL for barn mellom 6 og 9 år. Disse yngste deltar ikke i en konkurranse, men de skal finne en løsning på et problem og presentere det for dommerne.

I tillegg bruker de vanlige legodeler for å demonstrere problemet og løsningen istedet for å bygge roboter.

Forskning, teknologi og profilering

De tre FLL-oppdragene som elevene skulle gjøre var forskningsoppdraget der de skulle definere et problem, lete opp fakta rundt problemet og finne en ny løsning. Elevene som jobbet med teknologioppdraget skulle bygge og programmere en robot som de skulle bruke i robotkampene, og elevene som jobbet med profileringsoppdraget skulle markedsføre laget og prosjektet deres.

Naturens raseri

Temaet på FLL i år var nature's fury, som man kan oversette til naturens raseri eller naturkatastrofer. Så problemet og løsningen i forskningsoppdraget skulle omhandle en naturkatastrofe.

De yngste gjorde det best i konkurransen

Sørfold hadde selv fire påmeldte lag der ett av dem, Røsvik Junioran var med i Junior-FLL.

Mellomtrinnet og ungdomstrinnet på Røsvik skole hadde to lag: Røsvikklossan og Røsvikingan, og det siste laget fra Sørfold var et privatlag fra Straumen som het Vinn og Vann.

Av de tre lagene var det Røsvikklossan som fikk best plassering og endte på en suveren 4. plass på robotkjøringen, mens Røsvikingan havnet på 9. plass, og Vinn og Vann på 20. plass.

SOS Steigen

SOS Steigen vant, og premien var 5.000 kroner.

Lag fra Steigen vant

Vinnerne av hele FLL var SOS Steigen. De havnet på 8. plass på robotkjøtringa men sto sterkest i de andre to oppdragene.

Uansett plassering så gjorde alle lagene en suveren jobb under FLL og har jobbet godt både før og under konkurransen.

Lokaloppgjør mellom to Røsviklag

Stemningen var til å ta og føle på når det ble lokaloppgjør mellom Røsvikklossan og Røsvikingan. Her ser vi Røsvikklossan i aksjon.

  Elias og Thea fra Røsvikingan

Elias og Thea fra Røsvikingan i full gang med å sanke poeng.

 

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015