Turist i egen kommune

Målet med leirskolen er at elevene skal bli kjent med hjemkommunen og hverandre. Årets leirskole for 7. klasse foregår i tida 14.- 17. juni, og på programmet står blant annet grottetur, rappelering og fisketurer.

Per Reffhaug i M/K Blomøy, foto Sørfold kommune/ Espen Olsen

TRANSPORT OG OPPLEVELSE.  Veteranbåten M/K Blomøy er som vanlig en del av leirskolens opplegg. For å få plass til alle deltakerne vil også båtene Bolga og Ole Johnny bli brukt.

Bli kjent i Sørfold

Malen som brukes for leirskoleopplegg for Sørfoldskolene ble første gang prøvd ut i 2005.  Dette ble oppsummert som vellykket, og det har nå blitt tradisjon å organisere leirskolen som en kulturreise i egen kommune, med et rikholdig aktivitetsprogram.

Det er klubb/feltarbeider Espen Olsen som har satt sammen programmet og er ansvarlig for organisering av leirskolen, men i selve gjennomføringen deltar også lærere fra alle skolene.

Olsen sier at det er nyttig for hans virke som ungdomsarbeider å bli kjent med alle som går i 7. klasse.

Det er i år 32 elever i 7. klasse, fordelt på 3 i Mørsvik, 1 i Leirfjorden, 22 på Straumen og 6 i Røsvik.

Midt i juni

I år er leirskolen lagt til uke 24, og siden mandag 13. juni er 2. pinsedag, vil leirskolen starte opp tirsdag morgen. Da skal elevene i Røsvik møte opp direkte på kaia der, mens de fra nordsia møter på Styrkesnes og Straumen-elevene møter på Straumen skole.

På programmet den første dagen står båttur til Sagfjorden med fisking og tillaging av middag ombord.  Etter ankomst Sagfjorden blir det fottur til Grovatn, med anledning til å fiske. Overnatting i Sagfjorden.

Fiske i Grovatn, foto Sørfold kommune/ Espen Olsen

Fiske i Grovatn. I bakgrunnen: Småbruket Elvebakk.

Grottetur og rappelering

Neste dag går turen til Styrkesnes med båtene. Der venter buss som frakter deltakerne til Smolten i Mørsvik, der det blir omvisning. Overnatting i Mørsvik.

Torsdag morgen blir det avreise med buss. Én gruppe skal på rappelering i Elvkroken, mens den andre gruppa har valgt seg grottetur i Aspfjorden som aktivitet.

Kulturskolekonsert inngår i programmet

Om ettermiddagen drar alle i buss til Straumen, der det blir middag, kulturskolekonsert og overnatting.

Fredag 16. juni er leirskolens siste dag, og da skal ungdommene boltre seg i Sørfoldhallen og bassenget, før buss og biler sørger for hjemreise.

Aspfjorden, foto Sørfold kommune/ Espen Olsen

FLOTT UTSIKT. På vei til grottetur i Aspfjordgrotta.

Sist oppdatert den 09. september 2015