Sparker i gang aksjon

Fredag 17. september vil folkebibliotekene i Sørfold, Fauske og Saltdal markere åpningen av den landsomfattende Leselystaksjonen for 1. til 7. klasse. Aksjonen er et felles løft for leselyst.

F.v. Kim Marion Mietinen, Jorunn Løding og Reidun Synnøve Sandvoll, foto Øyvind Eriksen, Fauske bibliotek
Leselyst ved bibliotekene i Indre Salten. F.v. Kim Marion Mietinen (Saltdal), Jorunn Løding (Sørfold) og Reidun Synnøve Sandvoll (Fauske). Foto: Øyvind Eriksen, Fauske bibliotek.
 
Biblioteksamarbeid
Denne aksjonen foregår over hele landet både i bibliotek, skoler og bokhandlere i perioden 17. september og ut oktober. Bibliotekene i Indre Salten vil markere med forskjellige aktiviteter i aksjonsperioden. – Med dette gjenopptar vi et samarbeid som bare har svunnet hen, forteller biblioteksjef Jorunn Løding.
 
Nye bøker
 På Sørfold folkebibliotek blir det bl.a. høytlesing for barna som kommer innom, det arrangeres temakveld om lesing for barn (se egen sak) og biblioteket har nye bøker til utlån. I Saltdal står 7. klasse for underholdning i gågata mellom Leselysthuset og biblioteket på åpningsdagen. På Fauske bibliotek vil det gjennom hele leselystaksjonen ligge spørsmål fra barnelitteraturen som barn kan komme på biblioteket og svare på. Det vil bli trukket ut tre vinnere som får premie.
 
Kalle og Tralle
Felles for alle tre bibliotekene er forfatterbesøk til utvalgte klasser og forestilling med Kalle og Tralle.
 
Les mer om leselystaksjonen (link).
 
Fredag 17.09 er det altså  kick-off med snorklipping og underholdning i Sørfold bibliotek kl. 10 og Saltdal kl.11 og mandag 20. september kl. 10 på Fauske bibliotek. Snorklipper i Sørfold er ordfører Lars Evjenth. Elever fra mellomtrinnet ved Straumen skole blir med på åpningen.
Sist oppdatert den 09. september 2015