Lønnsslippen blir elektronisk

Sørfold kommune innfører i disse dager nytt lønnssystem, og lønn fra april vil utlønnes fra det nye systemet. Her finner du informasjon om hva dette innebærer for de ansatte.

Lønnsslipp fra Sørfold kommune

Det vil fortsatt være mulig å få lønnsslippen i papirformat, men målsettingen er at alle lønnsslipper skal sendes elektronisk.

Gi beskjed hvis du ikke har kommunal e-postadresse

Målsettingen er at alle lønnslipper skal sendes elektronisk, men det er fremdeles mulig å få den i papirform.

Lønningskontoret opplyser at det er lagt inn e-postadresser i systemet for alle ansatte som har kommunal e-postadresse, dvs. f. eks. kari.nordmann@sorfold.kommune.no

Men det er ikke alle som er registrert med slik adresse. For at alle skal kunne få lønnsslippen, er det viktig at andre ansatte som ønsker å få lønnsslipp via e-post sender skriftlig beskjed til lønningskontoret med opplysning om fødselsdato og hvilken e-postadresse som skal brukes.

Skattekortet er også elektronisk.

Ved innføring av elektronisk skattekort vil det ikke lengre være mulig å «velge» om man vil ha tabelltrekk eller prosenttrekk slik som før.

Hvis du ønsker et annet skattetrekk enn det som er registrert i Skatteetaten, må du endre skattekortet ditt der – ELLER så kan du via skriftlig beskjed til lønningskontoret be om et ekstra trekkbeløp.

Viktig at du kontrollerer lønnsslippen

Da mye av innlegging av informasjon har skjedd manuelt, ber vi de ansatte om å kontrollere lønnslippen sin EKSTRA nøye i tiden fremover:

  • Sjekk at du har fått rett årslønn (avrundet til nærmeste 100 kr)
  • Sjekk at du har fått de tilleggene du skal ha
  • Sjekk skattetrekk, fagforeningstrekk, kaffetrekk (30 eller 60 kr), kosttrekk, eventuelt  inkassotrekk

Gradvis innføring av elektroniske timelister

Når det gjelder timelister, skal alle ansatte unntatt pleie og omsorg foreløpig levere timelister på papir som før. De som arbeider i pleie og omsorg har fått direkte informasjon om hva de skal gjøre.

Lønningskontoret vil komme tilbake med nærmere informasjon om dette.

 

 

Sist oppdatert den 09. september 2015