Bibiliotek, kafé og geriljabroderi

21. september er det lørdagsåpent bibliotek i Røsvik. På programmet står også kafé, kulturskolekonsert og to utstillinger.

Lørdagskafé på Røsvik samfunnshus

Lørdagskafé på Røsvik samfunnshus tidligere i år.

Bokkafé

Etter at biblioteket ble flyttet til samfunnshuset, ligger forholdene godt til rette for lørdagsåpent bibliotek i kombinasjon med kafé og underholdning.

Biblioteksjef Yngvild Wiese opplyser at planen er å holde åpent en lørdag i måneden utenom sommermånedene.

Ansvaret for lørdagskaféen vil rullere mellom foreninger i området som melder sin interesse, og så vil kulturskolen stille med elever som kan opptre noen av lørdagene.

Førstkommende lørdag står to utstillinger på programmet.

Kvinnehistorie i Sørfold

Utstilling om kvinnehistorie i Sørfold

Den ene er en kvinnehistorisk utstilling som er laget i anledning stemmerettsjubileet (bildet over), i et samarbeid mellom Sørfold kommune og Nordlandsmuseet. Denne ble vist første gang på Kobbelv vertshus 12. september.

Geriljabroderi

Geriljabroderi

Der var det også en utstilling av tekstile ytringer, (bildet over) også kalt geriljabroderi, i et samarbeid mellom Nordre Sørfold Husflidslag og Straumen og Omegn Husflidslag.

Nå skal også denne utstillingen vises både i Røsvik og på Straumen.

Husflidskafé

Straumen og Omegn Husflidslag vil også sørge for serveringen i Røsvik på lørdag.

–  Dette passer godt, siden medlemmer av laget likevel må være der på grunn av utstillingen, og det har ikke meldt seg noen av de mer lokale foreningene som hadde anledning til å ha kafé denne lørdagen.

Vi var redd for at det måtte bli lørdagsåpent bibliotek uten servering, men så kom denne løsningen på plass i siste liten,  sier kultursjef Bente Braaten.

Velkommen til lørdagsåpent bibliotek på Røsvik samfunnshus lørdag 21. september kl. 11.00-15.00, med kafé og to utstillinger.

Kl. 13.00: Minikonsert med kulturskoleelever.

Sist oppdatert den 09. september 2015