Mads kommer hjem

I 2009 fikk han Amandaprisen for beste mannlige birolle. I juni setter han opp sin egen forestilling "Kraft" i tunnelen ved Kobbelv Vertshus. Mads Sjøgård Pettersen blir Kraftfestivalens festivalprofil.

Fra Kjelvikspelet 2009, foto Sørfold kommune.

Dramatikk på husmannsplassen. Mads Sjøgård Pettersen kommer alltid hjem til  Kjelvikspelet. Her i en scene fra fjorårets spel.

Hyllest til mennesket
-         Jeg vil ta for meg hele ”kraftprinsippet” i menneskelig forstand. Tanken er å skape en forestilling som genererer ren og skjær livsglede, en rungende hyllest til vår art og dens uendelige kapasitet, sier Mads. Dette blir en forestilling der han er eneste skuespiller, men det er tenkelig at han vil ha med seg en musiker, og det kan også bli aktuelt å bruke film som en del av forestillingen. Premieren på ”Kraft” er lagt til 17. juni om kvelden, og det blir i tillegg to forestillinger søndag 20. juni, om kvelden
 
En ære
-         Det er en stor ære at tunnelen blir tatt i bruk på denne måten, og vi vil legge alt til rette på alle mulige måter, sier Hege Ruud, daglig leder ved Kobbelv Vertshus, som bl.a. ser for seg et samarbeid med Nordre Sørfold husflidslag, når det gjelder å lage en ramme rundt forestillingen gjennom aktivitet på og rundt vertshuset. – Husflid handler mye om livsglede. Vi vil også komme på banen med å følge opp tematikken KRAFT i forhold til mat. Gleden ved å dyrke fram og foredle gode nordnorske produkter handler også om livsglede, sier hun.
 
Upperdog
-         Fra festivalkomiteens side synes vi dette er utrolig spennende. Og dette at kraftbegrepet blir en inspirasjon til å skape kunst og kultur, er nettopp noe av ideen med Kraftfestivalen. Vi kaller den et utstillingsvindu for det vi kan få til i Sørfold, og kraft i denne forbindelse handler mye om kreativ skaperkraft, sier kultursjef Bente Braaten, som kan opplyse at t Mads også skal vise filmen Upperdog for ungdomstrinnet i skolene, fortelle om filmen og innlede til diskusjon med elevene.
 
Mads Sjøgård Pettersen fra Straumen er utdannet skuespiller fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad, i likhet med to andre skuespillere fra Sørfold – Kristian Winther og Rebekka Nystabakk.
 
Kraftfestivalen 2010 er lagt til 12.- 20. juni. I disse dager er foreløpig programskisse sendt ut til lag og foreninger m. fl., med frist for innspill 12. februar. Torsdag 18. februar kl. 18.00 foregår det årlige stormøtet for alle lag og foreninger, og da blir programmet gjennomgått.
Sist oppdatert den 09. september 2015